elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els joves de València traslladen 52 propostes de polítiques municipals per afrontar la crisi de l'covid-19

Els joves de València traslladen 52 propostes de polítiques municipals per afrontar la crisi de l'covid-19
  • Aquestes propostes s'han creat després de la realització d'un estudi sociològic per al qual s'ha comptat amb 2.000 joves de la ciutat amb edats compreses entre els 18 i 30 anys

La regidora de Joventut, Maite Ibáñez, ha presentat juntament amb la presidenta de Consell Valencià de la Joventut, Ana Domínguez, les conclusions de l'estudi "Polítiques Públiques de Joventut a la ciutat de València per afrontar la crisi derivada de la pandèmia". Un estudi sociològic per al qual s'ha comptat amb 2.000 joves de la ciutat amb edats compreses entre els 18 i 30 anys.

L'edil ha avançat que aquest estudi completa "una primera edició que es va realitzar en 2020y vam presentar fa uns mesos, en què s'analitzava el concepte de la pandèmia dins de la joventut de València i ens donava una fotografia de la situació de moment".

En aquesta segona part "aquest estudi s'ha" completat i millorat "ha assenyalat Maite Ibáñez, afegint que" s'han inclòs 52 propostes de polítiques municipals de joventut per a incloure-les en l'agenda municipal ". Aquestes propostes estan dividides en diferents grups que abasten "formació i educació, ocupació, habitatge, salut mental, oci i temps lliure".

Les entrevistes s'han realitzat en tres blocs diferents: un amb l'objectiu de saber la valoració general de l'impacte de la pandèmia a la joventut valenciana, un altre, per conèixer els seus problemes específics i, en tercer lloc, s'han generat un seguit de propostes per solucionar .

Ibáñez ha destacat que "és una iniciativa important com a pla de participació, és vital que els joves participin dins de la política municipal i tenir aquesta mirada i les propostes que ens fan directament els joves de València".

Ana Domínguez, presidenta de el Consell Valencià de la Joventut, ha avançat algunes de les 52 propostes que s'han inclòs en aquest estudi.

En les relacionades amb l'ocupació, que segons ha indicat Domínguez "és la principal preocupació de la gent jove al nostre país", es va a tractar de "incentivar les càpsules de formació per a persones joves sense estudis", i pel que fa a l'autoocupació, s'ha proposats "llançar una línia d'ajuts a persones joves autònomes que desenvolupin la seva activitat a la ciutat".

Pel que fa a educació i formació, ha anticipat que "els joves han proposats sumar nous centres d'inserció sociolaboral en districtes amb major índex d'atur". A més, de "posar en marxa nous programes de formació digital per a persones sense estudis", i "signar un pacte amb les universitats per a les pràctiques laborals remunerades".

Pel que fa a emancipació i habitatge, una de les proposicions és "crear un aval jove per finançar el 20% de la hipoteca que no cobreix el banc".

Dins de les propostes per a l'àmbit de la salut mental, Ana Domínguez ha avançat la creació d'òrgans de coordinació dins de la sanitat i els serveis socials per prevenir i actuar davant els problemes de salut mental entre joves.

Així mateix, en l'apartat d'oci i temps lliure s'ha plantejat crear una oferta gratuïta d'oci saludable nocturn per als joves i la realització de concerts gratuïts com els que s'han celebrat a la marina, però en altres espais oberts de la ciutat.

D'altra banda, Maite Ibáñez ha assenyalat que "des de l'Ajuntament vam buscar constantment realitzar activitats que connectin amb els joves, i algunes d'aquestes propostes ja s'estan estem fent". La regidora ha subratllat el protocol de col·laboració amb València Activa, i "a partir de novembre posarem en marxa el servei de coaching sobre l'ocupació".

Pel que fa a salut mental, "hem iniciat un programa específic i hem mantingut reunions amb experts, perquè és cert que hi ha una demanda per abordar aquesta qüestió d'una manera integral. A més, volem fer jornades o trobades per treballar aquest assumpte de manera més concreta i directa amb els joves ".

Finalment, l'edil de Joventut, ha manifestat que "hem intentat enfortir les activitats d'oci saludable i formatiu que realitzem tot l'any i sobretot a l'estiu. Actualment tenim el programa "Aventura't" amb activitats en grup programades per als caps de setmana a l'aire lliure ".

Pujar