29 de març de 2020 29/3/20

Els Jocs Esportius Adaptats celebren una jornada de colpbol a València

Els Jocs Esportius Adaptats celebren una jornada de colpbol a València - (foto 1)
  • El Poliesportiu Verge del Carme de Beteró ha acollit aquesta cita lúdica amb vora 390 persones i 10 centres d’educació especial participants

La 38a edició dels Jocs Esportius Adaptats ha celebrat la tercera cita d’activitats a València, amb una jornada esportiva relacionada amb el colpbol al Poliesportiu Verge del Carme de Beteró. Un total de 10 centres d’educació especial de les comarques de València han participat en l’esdeveniment que ha congregat vora 390 persones entre alumnes, professors, cuidadors i acompanyants.

La jornada esportiva, organitzada per la Direcció Territorial de València, ha consistit a realitzar diversos partits de colpbol entre els centres participants en categoria infantil i absoluta. La novetat d’enguany ha sigut que els equips inclusius en la categoria absoluta estan formats per alumnat de centres d’educació especial i centres ordinaris.

D’aquesta manera es pretén que tot l’alumnat tinga una relació d’igual a igual amb la resta de participants i s’ofereixen les mateixes oportunitats en la pràctica d’activitat física i l’esport, independentment del centre d’on provinguen.

El colpbol és una modalitat esportiva que s’ha consolidat com un referent esportiu, innovador i integrador amb grans facultats educatives.

Cal destacar la col·laboració de la Federació d’Hoquei de la Comunitat Valenciana per cedir l’ús de les instal·lacions del poliesportiu de Beteró, i la implicació dels alumnes de TAFAE de l’IES Conselleria de València que han actuat com a àrbitres dels partits de colpbol.

Els centres que han participat són: CEE Carmen Picó (Alzira), CEE Virgen de la Esperanza (Cheste), CEE Sant Cristofol (Sagunt), CEE La Encarnación (Torrent), CEE Torrepinos (Torrent), CEE Rosa Llácer (Castellar-Oliveral), CEE Ruíz Jiménez (València), CEE Miquel Burguera (Sueca), CEE Profesor Sebastián Burgos (València), CEE Enric Valor (Gandia) Col·legi Ntra. Sra. Monte Sión (Torrent), CEIP Fausto Martínez (València), CEIP Les Arenes (València), IES Ricardo Marín (Cheste), IES Jaume I (Sagunt) i IES El Ravatxol (València).

En finalitzar l’activitat s’ha realitzat el lliurament de medalles a la totalitat dels participants per l’exemple d’inclusió esportiva i igualtat que han mostrat durant tot el matí.

Pujar