elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Giner destapa que Ribó usa diners de les obres de les places de la Reina i de Bruges per a pagar el deute del Consorci

Giner destapa que Ribó usa diners de les obres de les places de la Reina i de Bruges per a pagar el deute del Consorci
  • El portaveu de Cs afirma que amb aquesta decisió les obres podrien tindre un retard a acabar i tindre alçat el centre històric

El portaveu de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València, Fernando Giner, ha denunciat que l'alcalde, Joan Ribó, utilitza diners per a pagar part del deute del Consorci València 2007 de partides destinades a obres de reordenació de les places de la Reina i de la de Bruges, subvencionades per l'Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia (IDEA), i del Foment de l'Ocupació en una operació inclosa en la VI Modificació del Crèdits del Pressupostos de 2021 aprovada hui en la Junta de Govern Local.

Giner ha dit que “els veïns del centre històric i els qui acudisquen al centre de la ciutat són els qui tindran una major repercussió. Això suposa no saber quan es donaran d'alta de nou aqueixes partides i, per tant, podria produir-se un retard a finalitzar aquestes obres. La decisió de Ribó es pot qualificar d'un fracàs i de mala gestió a més d'una deixadesa de les tres administracions representades en el consorci”.

“Ara Ribó té pressa a pagar perquè, sense la presència de l'Estat en el consorci, ja té les mans lliures per a convertir-lo en un quiosquet, com ell ha anunciat, per a constituir un altre consell on estarà l'Autoritat Portuària València, la Generalitat i l'Ajuntament”, ha indicat el portaveu de la formació taronja.

A més, Giner ha recordat que "cap de les dues administracions va incloure aqueix pagament en els seus comptes de 2021 perquè, en principi, ni el consistori ni la Generalitat estaven per saldar el deute amb l'entitat financera sense intentar negociar una rebaixa. L'alcalde va reclamar al Govern de Pedro Sánchez que, a més del fer front al crèdit de l'ICO, assumira els 67 milions del deute amb la citada entitat financera, però no va fer cas".

Giner ha manifestat que “la VI modificació ascendeix a 10,1 milions dels quals 6 es destinen a pagar el deute del consorci. Altres dos procedeixen del romanent de tresoreria de 2020 per a abonar despeses de personal, com els de les Falles de 2021, amb un informe desfavorable de l'Interventor. La resta dels diners, s'utilitza per a pagar per sentència d'Audiència Nacional als amos d'un solar expropiat d'ús escolar, 891.000 euros, i per a pagar les millores en el Centre de Emivasa en Vara de Quart”.

Pujar