4 de juny de 2020 4/6/20

Giner denuncia el descontrol dels abocaments fecals malgrat la imminent reobertura de les platges

Giner denuncia el descontrol dels abocaments fecals malgrat la imminent reobertura de les platges - (foto 1)
  • El portaveu de Cs: “Ens preocupa la deixadesa de Grezzi amb el contracte de socorrisme i la falta de preparació de les platges per a la fase 2”

El portaveu de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València, Fernando Giner, ha denunciat “el descontrol dels abocaments a les platges malgrat la imminent reobertura d'aquestes”. “Veiem com altres municipis d'Espanya, fins i tot de la de la mateixa província de València, s'estan preparant per a la reobertura de les platges, mentre Ribó està en paràlisis”, ha dit Giner.

El portaveu de Cs ha censurat la “falta de previsió de les administracions valencianes”: “Ni la Conselleria, ni l'Ajuntament han invertit el que devien, i el que es van comprometre, per a parar la contaminació de la platges”. “Ribó s'ha negat a fer anàlisi de les platges pròximes a la depuradora de Pinedo durant l'hivern, alguna cosa que la Fiscalia està investigant. Des de Ciutadans hem demanat, de manera reiterada, realitzar anàlisi d'aigües de bany de les platges per a detectar contaminació provinent del clavegueram de la ciutat”, ha recordat Giner. “Ni els ciutadans, ni l'hostaleria es pot permetre tancaments de platges aquest estiu”, ha afegit.

“Aquesta situació s'uneix a la deixadesa de Grezzi amb el contracte del servei de socorristes per l'estat d'alarma del qual ha hagut de desistir”, ha incidit Giner, que ha apuntat que el seu grup preguntarà en el ple, que se celebrarà el pròxim dia 28 de maig, per “el servei de socorrisme, sanitari i d'atenció a persones amb discapacitat a les platges”.

“En fase 2 els veïns de València podran banyar-se en la mar i perquè això succeïsca han d'estar les aigües netes i amb el servei de socorrisme en marxa”, ha explicat Giner. El Reial decret 463/2020 va suspendre els contractes, però el servei de socorrisme, sanitari i d'atenció a persones amb discapacitat a les platges és un contracte permés, per ser ‘indispensables per a la protecció de l'interés general’, segons recull el decret i conforme han contemplat en altres ajuntaments d'Espanya.

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
Pujar