elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Giner demana a Ribó que resolga situació de les persones sense llar concentrades en un solar del carrer Riu Segre de Torrefiel

  • Cs recorda que “segons dades del propi Ajuntament” a València hi ha 28 assentaments segregats que acullen a 503 persones, entre elles xiquets

El grup Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València, ha exigit a l'equip de govern que resolga la situació de les persones sense llar que es concentren actualment en un solar del carrer Riu Segre del barri de Torrefiel.

El portaveu de Cs a l'Ajuntament de València, Fernando Giner, ha explicat que aquestes situacions “perjudiquen els veïns que pateixen en el seu barri, al costat de dos centres infantils, sota les seues cases, fogates i brutícia” i també “a les pròpies persones que viuen al carrer en condicions d'insalubritat i amb una gran exposició respecte a la pandèmia del coronavirus”.

“Aquesta situació no se la mereix ningú, ni els veïns, ni les persones que viuen sota aquestes condicions i Ribó ha de donar solucions”, ha exigit Giner.

D'altra banda, Giner ha recordat que “segons dades del propi Ajuntament” a València hi ha 28 assentaments segregats que acullen a 503 persones entre elles xiquets. Sobre l'estat dels menors, el grup Cs ha presentat una pregunta al ple per a conéixer si estan escolaritzats i l'atenció que reben.

Sobre els assentaments, el regidor de Cs, Javier Copoví ha explicat que el seu grup presentarà una moció amb objectiu de crear una comissió especialitzada de treball en el si del Consell d'Acció Social, formada per tècnics de les diferents regidories municipals, conselleries autonòmiques i organitzacions relacionades amb aquesta matèria, que aborden la problemàtica dels assentaments segregats i estudien la cerca d'accions coordinades entre les diferents institucions, fórmules d'actuació multisectorial, i el disseny d'un pla d'intervenció transversal davant aquest problema social traslladant al ple a través de la regidoria de Benestar social les seues conclusions.

“La possibilitat de creació d'una comissió per a assumptes que ‘per la seua importància requerisquen d'especial seguiment’, està recollida l'article 8 del reglament del Consell Municipal d’Acció Social de l'Ajuntament de València”, ha puntualitzat Copoví.

Pujar