29 de novembre de 2020 29/11/20

La fugida de fallers posa sobre les cordes a les comissions

La fugida de fallers posa sobre les cordes a les comissions - (foto 1)

  Fallers a la fugida podria ser el nom amb el qual resumir el que s'està vivint en les comissions falleres des que la pandèmia del coronavirus esclatara el mes de març passat. La incertesa i els dubtes sobre si, finalment, es podran celebrar d'alguna manera les festes *josefinas s'han convertit en el gran problema.

  Davant aquesta situació, des de Junta Central Fallera continuen enviant missatges d'optimisme perquè el nucli dur del sector està convençut que podran celebrar les Falles 2021 encara que això si amb restriccions i d'una manera molt més intima.

  “Esteu demostrant que, complint les normes de seguretat, les Falles poden funcionar. Continue dient el mateix: entre fer alguna cosa i no fer res hi ha un marge” assenyalava en la nit del dimarts el seu president, Carlos Galiana, qui té prevista una reunió amb Sanitat dilluns que ve per a abordar el tema.

  La consellera, Ana Barceló, ja va advertir fa unes setmanes que veia impossible celebrar les Falles fins que no hi haguera una vacuna efectiva enfront del COVID-19. En un primer moment, les declaracions van caure com un pitxer d'aigua freda però ara sembla que la situació ha canviat una mica: “Evidentment, coincidisc amb la consellera que unes Falles com les de 2019 només seran possibles amb vacuna”.

  “Fins a març encara queda molt temps” va insistir Galiana durant l'Assemblea de presidents, en la qual deixe caure alguns canvis que podrien posar-se en marxa en les noves falles, com per exemple, un canvi en l'horari de l'Ofrena.

  Pujar