25 de novembre de 2020 25/11/20

“Fora nazis”, el lema amb el qual Compromís rep a Espanya 2000 a l'Ajuntament de València

“Fora nazis”, el lema amb el qual Compromís rep a Espanya 2000 a l'Ajuntament de València - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  “Fora nazis”, el lema amb el qual Compromís rep a Espanya 2000 a l'Ajuntament de València - (foto 2)

  El president d'Espanya 2000, José Luis Roberto, ha participat aquest dijous en l'últim ple celebrat a l'Ajuntament de València per a donar explicacions sobre l'ocorregut el passat 12 d'octubre en el barri de *Benimaclet. La seua presència ha causat un cert renou en la banda dels regidors que conformen el govern municipal.

  Durant la seua intervenció, els regidors de Compromís han exhibit cartells en els quals es podia llegir “Fora Nazis” mostrant així el seu rebuig pel que el partit de Roberto representa. “Hem de combatre-ho sempre, sense blanquejar-ho de cap de les maneres, sense equidistàncies estúpides. O el monstre se'ns menjarà com va fer en els anys 30 del segle passat” ha escrit el vicealcalde, Sergi Campillo.

  Per part seua, alguns regidors del partit socialista – Pilar Bernabé, Aarón Cano i Elisa Valía – ha abandonat l'hemicicle durant la seua intervenció també en símbol de rebuig.

  Després d'això, la regidora de Compromís, Lucía *Beamud, ha defensat una moció en la qual se sol·licita condemnar les agressions ocorregudes durant la manifestació de la ultradreta fa dues setmanes. En aquesta moció, a més, es demana al Congrés dels Diputats que es considere il·legal exhibir banderes i símbols feixistes.

  Pujar