5 de desembre de 2020 5/12/20

Finalitza la instal·lació de la nova canonada en Jacint Benavent amb un estalvi econòmic del 7%

  • Elisa Valía ressalta que gràcies a la coordinació dels serveis l'obra ha finalitzat en nou mesos

L'Ajuntament ha conclòs les noves actuacions efectuades per a millorar la xarxa arterial de proveïment d'aigua a la ciutat de València. Es tracta, com ha explicat la regidora de Cicle Integral de l'Aigua, Elisa Valía, de la instal·lació d'una nova canonada en l'avinguda Jacint Benavent entre la plaça d'Amèrica i l'avinguda Peris i Valero.

«Totes estes actuacions estan finalitzades i en servei», ha explicat la delegada, qui ha assenyalat que la setmana passada les obres van ser rebudes formalment per l'Ajuntament «i s'han confirmat les millores esperades en el funcionament de la xarxa arterial d'aigua potable de la ciutat de València».

Segons ha explicat Valía, el projecte de construcció aprovat i supervisat per l'Ajuntament estimava un termini d'execució previst de 18 mesos i un pressupost d'1.405.252,59 € (IVA inclòs). L’execució de l’obra s’havia encarregat a l'empresa mixta, EMIVASA i, d'acord amb la previsió del projecte, s'han instal·lat 871,50  metres de nova conducció arterial de diàmetre 600 mm que té funcions i capacitat de transport d'aigua potable i que, donant continuïtat a les actuacions executades al Passeig de la Petxina i al carrer de Blanqueries, permet disposar un eix principal de transport d'aigua potable en el marge dret del riu Túria.

«Amb això es redueixen les pèrdues hidràuliques en la xarxa i es millora el servei de la part sud i sud-est de la ciutat», ha indicat la regidora, que ha explicat que la nova canonada és de major diàmetre i substitueix l'existent, que feia les funcions de transport i distribució. «Amb esta actuació queda destinada només a distribució», ha precisat, i ha afegit que s'han construït arquetons de formigó armat i elements de xarxa, vàlvules, desguassos i ventoses.

«Els treballs es van iniciar el 10 de maig de 2019, i fruit de la coordinació entre els diferents serveis de l'Ajuntament de València implicats, s'han optimitzat recursos i rendiments fins al punt de reduir en nou mesos el termini d'execució de les obres i abaratir la inversió en un percentatge pròxim al 7%» ha destacat Elisa Valía

D'altra banda, la regidora ha explicat que com a desenvolupament de millora del servei de proveïment, està previst instal·lar cabalímetres en diferents zones de la ciutat. Així, a la plaça d’Amèrica se situarà un d'ells, per la qual cosa ha assenyalat que, «de manera coordinada amb les obres de xarxa arterial i a l'efecte de minimitzar les molèsties als veïns i usuaris de la zona, es va projectar la instal·lació del cabalímetre aprofitant les obres de la canonada». Es van executar els encreuaments de canalització als carrers Navarro Reverter i al Carrer Borriana per als cablejats del telecomandament i el telecontrol de la xarxa arterial d'aigua potable.

Pujar