elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Rei Felip VI és nomenat 'President d'Honor' de la Germanor de sant Antoni Abat de València

El Rei Felip VI és nomenat 'President d'Honor' de la Germanor de sant Antoni Abat de València
  • Coneixes l'origen d'aquesta festa declarada d'Interés Turístic Provincial?

El Rei Felip VI ha sigut nomenat 'President d'Honor' de la Germanor de sant Antoni Abat de València. L'acceptació del nomenament ha sigut notificada per part de la Casa de Sa Majestat el Rei al president de la Germanor Rafael Garrote amb l'enviament de la Credencial.

La Germanor va intercanviar tota la documentació sol·licitada després de molts mesos de treball, han explicat en un comunicat i que ha sigut valorada positivament per la Casa de S. M. el Rei, havent demanat prèviament el plàcet de l'Arquebisbat de València.

"La Germanor agraeix amb enorme alegria aquesta acceptació per part de Sa Majestat que ens anima a continuar treballant, encara més si cap, per aquesta gran festa de la ciutat de València de profund amor i respecte als animals".

Un treball que va començar fa tres anys, continua el comunicat, amb la nova junta directiva que va aconseguir en 2019 el reconeixement de convertir-se en Festa d'Interés Turístic Provincial de la Comunitat Valenciana i recentment haver entrat en el Registre d'Entitats Religioses.

Des de l'organització també han volgut recalcar que aquest 2021 la festa serà present dóna alguna forma ateses les indicacions sanitàries i que s'informarà amb temps i forma en tot el que s'està treballant per a continuar engrandint la figura del sant patró dels animals, sant Antoni Abad.

Els orígens de la festa

La Germanor de “sant Antoni Abat” celebra la seua festivitat el 17 de gener al carrer Sagunt de València va ser declarada Festa d'Interés Turístic Provincial de la Comunitat Valenciana al gener de 2020. Els germans antonians van arribar a València en 1333 i a partir d'enguany es realitza la festivitat en honor a sant Antoni Abad.

Aquests germans eren els encarregats de cuidar els animals que es quedaven a la lluna de València (fora de la ciutat) i el dia 17 de gener celebraven la festivitat i 17 antonians (germans de la festivitat) eren els encarregats d'organitzar aquesta festivitat. En 1952, Francisco Serrata va ser el rector titular amb el qual es recupera la festa. En aquesta època els animals passaven en dues ocasions ja que no hi havia la multitud que hi ha actualment.

La Germanor des de la seua refundació ha realitzat una foguera amb motiu de la festivitat de Sant Antoni i també la benedicció ja que són els dos actes principals de la festivitat. La Germanor de “sant Antoni Abat” té com a funció organitzar la festa. A més en els últims anys s'han introduït actes nous com la processó de les torxes i la dansa de balls valencians.

Pujar