elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els familiars de la jove assassinada per la seua parella a València convoquen un minut de silenci

Imatge d'arxiu del carrer Conde Altea de Valencia
Imatge d'arxiu del carrer Conde Altea de Valencia
  • “Demanem a tots els valencians que s'unixquen a nosaltres per ella i per totes les dones. Que es faci justícia”, expliquen en un comunicat.

Els familiars de Cristina, la jove assassinada per la seua parella a València, han convocat una concentració silenciosa a la plaça de l'Ajuntament dijous que ve a les 12:00: “Demanem a tots els valencians que s'unixquen a nosaltres per ella i per totes les dones. Que es faça justícia”, expliquen en un comunicat.

Tal com els va explicar elperiodic.com, l'assassinat masclista ha commocionat la societat valenciana i el món faller en general, ja que la jove Cristina era fallera de la comissió de Maestro Gozalbo.

Els familiars demanen que siga un minut de silenci per honrar la Cristina, totes les dones i respectar la família: “No és una manifestació, és una mostra d'unió. Que aquest silenci sigui el soroll més gran, per Cris, per totes”.

L'acte tindrà lloc el proper dijous 9 de desembre a les 12:00 i els familiars demanen que els assistents porten una rosa blanca com a mostra de suport.

Detingut el presumpte assassí de Cristina

La titular del Jutjat de Violència sobre la Dona número 2 de la ciutat, que està en funcions de guàrdia, va rebre aquest dilluns al presumpte assassí i va acordar el seu ingrés a la presó provisional, comunicada i sense fiança del detingut, acusat d'un delicte d'assassinat, sense perjudici de qualificació ulterior.

Fonts judicials han explicat que la causa seguirà sent instruïda pel Jutjat de Violència sobre la Dona número 1 de València, que és la que estava de guàrdia quan van passar els fets.

La xica, de trenta anys, va ser trobada morta en un domicili al carrer Conde Altea de València.

Pujar