25 de maig de 2020 25/5/20

"Estudiar el que et demana el cos", el truc infal·lible del millor estudiant de la UPV

"Estudiar el que et demana el cos", el truc infal·lible del millor estudiant de la UPV - (foto 1)
  • La Universitat Politècnica de València ha atorgat 277 premis als seus alumnes i titulats més brillants

MÉS FOTOS
"Estudiar el que et demana el cos", el truc infal·lible del millor estudiant de la UPV - (foto 2)
"Estudiar el que et demana el cos", el truc infal·lible del millor estudiant de la UPV - (foto 3)

Esforç i constància. Hores de classe compaginades amb estudi i treball en equip. És el comú denominador del grup d'excel·lència que ha rebut els premis a l'alumnat amb millors expedients i les millors notes d'accés de la Universitat Politècnica de València.

Carlos Pérez, premi extraordinari

Una distinció que pot repetir-se al llarg de tota la carrera. És el cas de Carlos Pérez Fuentes que va rebre el premi a la millor nota d'accés a la universitat. A més, en finalitzar cada curs del Grau en Enginyeria Civil ha rebut el premi al millor expedient i enguany ha recollit el premi extraordinari que li atorga l'exempció de taxes en el màster habilitant d'Enginyeria de Camins, Canales i Ports.

Assegura que ho ha aconseguit “llevant hores de somni, encara que el millor que seria que no fóra així” i amb sacrifici. No té un mètode infal·lible però sí que aconsella triar el grau “que t'agrada” perquè si no, és difícil dedicar hores a l'estudi. Parla de “sacrifici” i de “equilibri”. Cal “intentar equilibrar, amb el concepte de mens sana in corpore sa” i “si el meu cos no em demana estudiar, no forçar-lo” i recomana esforç i constància. “L'aprenentatge és com una piràmide i cal anar assentant bases i construint escalons”.

Daniel Pastor, Lucía Gómez, Blanca Salvert… expedients de quasi 10

Daniel Pastor Serrano, premi al millor expedient en primer del Grau en Enginyeria Civil, assegura que no li ha resultat difícil aconseguir aquestes notes perquè “a la meua escola tenim examen tots els divendres”, i això obliga a estudiar al dia. Però, per a aconseguir expedients brillants cal dedicar entre quatre o cinc hores diàries, a més d'assistir a totes les classes. En resum, queda poc temps per a l'oci.

Lucía Gómez Megías, amb quasi un 10 de nota mitjana en quart curs del Grau en Comunicació Audiovisual, ha rebut el premi al millor expedient i assegura que sí ha tingut temps per a tirar avant projectes audiovisuals, aliens a la universitat, que li han permés “practicar i millorar. Sempre ens han insistit que, per a aprendre, és necessari moure'ns pel nostre compte”.

L'esforç està acompanyat de renúncies i sacrifici que, amb aquest premi, queden, en part, oblidats. Blanca Salavert Pamblanco, premi al millor expedient en cinqué del Grau en Fonaments d'Arquitectura, està “molt contenta” i assegura que és “molt gratificant, per la família, perquè se sent orgullosa dels seus fills”.

I ara que ha acabat els seus estudis té pensat “fer tot el que no he pogut durant la carrera, com anar al gimnàs, eixir amb les amigues i fins a fer punt”.

Un total de 277 premis: d'accés, de primer a sisé curs i tres guardons extraordinaris

S'han convocat un total de 277 premis. Dirigits a l'alumnat amb les millors notes d'admissió del curs 2018-2019 i als qui han finalitzat, de primer a sisé curs, els seus estudis de grau amb les millors qualificacions en el curs 2017-2018. A més, s'han atorgat tres premis extraordinaris a les tres persones amb millors expedients. Això suposa l'exempció de taxes acadèmiques en el màster universitari de la UPV que decidisquen cursar.

L'alumnat ha rebut les distincions en un acte celebrat en el Paranimf de la Universitat Politècnica de València. Segons el rector de la UPV, aquest acte és un reconeixement a l'excel·lència i també a l'aprenentatge. “És un acte de justícia i coherència. De justícia perquè l'esforç i el treball ben fet no poden quedar sense recompensa. Les vostres renúncies i sacrificis, al costat de la dels vostres familiars i amistats, ha de tindre un agraïment públic. I de coherència perquè la distinció dels millors forma part de la nostra genètica educativa”.

Aquests premis es van instaurar el curs 2007-2008, amb el reconeixement als i les estudiants amb les millors notes d'accés a la universitat, i des de llavors, cada any, s'han anat sumant els cursos successius, distingint amb ells a l'alumnat amb els millors expedients acadèmics del curs.

Universitat Politècnica de València

Universitat Politècnica de ValènciaEntrar en el especial
Pujar