26 de novembre de 2020 26/11/20

Emergència Climàtica instal·la 25 plaques solars en l'edifici municipal modernista “Punt de Ganxo”

Emergència Climàtica instal·la 25 plaques solars en l'edifici municipal modernista “Punt de Ganxo” - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Emergència Climàtica instal·la 25 plaques solars en l'edifici municipal modernista “Punt de Ganxo” - (foto 2)

  El regidor de Transcició Energètica i Emergència Climàtica, Alejandro Ramón, ha anunciat que l’Ajuntament ha instal·lat 25 panells solars d'alta eficiència en l’edifici municipal “Punt de Ganxo”, amb un cost de deu mil euros. Ocupen una superfície de 45 m2 i ja subministren energia a les dependències situades en estes instal·acions.

  «Es tracta d'una acció destinada a promoure l'ús d'energies renovables en edificis i equipaments municipals, la qual cosa permet reduir les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle alhora que s'estalvia en el cost de la factura elèctrica» ha explicat Ramón.

  A causa de la seua localització, la coberta de l'edifici rep radiació solar tot l'any, la qual cosa permet aprofitar esta energia 100% renovable i destinar-la a l'autoconsum. La potència instal·lada, de 8,13kWp, permetrà assegurar el proveïment d'una part important del consum total de l’edifici, de forma que la inversió realitzada es vorà amortitzada en 7 o 8 anys.

  Donat el caràcter patrimonial de l'edifici la instal·lació s'ha fet evitant qualsevol afecció a la seua integritat física i estètica. La nova normativa estatal empara l'autoconsum també en la seua modalitat compartida, així com l'abocament a la xarxa de l'energia produïda que no es consumix; «en este cas, la instal·lació abocarà l'energia produïda durant els caps de setmana, quan no hi ha consum en l’edifici, i esta eneregia serà compensada en la facturació», ha detallat Ramón.

  Finalment, el seguiment telemàtic del sistema permetrà també el seu ús divulgatiu en altres equipaments municipals destinats a l'educació i informació en matèria d'energia sostenible i lluita contra el canvi climàtic, com l'Observatori del Canvi Climàtic o la nova Oficina de l'Energia.

  L’edifici Punt de Ganxo està situat a la plaça de l'Almoina número 4 de la ciutat de València, dins el centre històric de la ciutat. El seu estil arquitectònic és el modernisme valencià. També és coneguda amb el nom de casa Sancho.

  TERCER EDIFICI MUNICIPAL AMB ENERGIA SOLAR D’AUTOCONSUM

  Este edifici es suma al de bombers de Campanar i al de la seu de l’Ajuntament en l’edifici de Tabaquera en tindre instal·lacions de plaques solars. Així, en total, el consistori compta ja amb 444 moduls d’energia solar.

  Finalment, Luisa Notario, regidora de Gestió de Recursos, ha dit que «este equip de govern té un clar compromís per fer front al canvi climàtic, apostant per la utilització de les energies renovables en els nostres espais municipals amb el doble objectiu de reduir les emissions de CO2 i l'estalvi energètic que revertix en servicis per a la ciutadania. Entre altres accions, en juny posàrem en marxa 428 plaques solars de l'edifici de Tabacalera amb una potència de 14.000 kwh i que estalviarà l'abocament de cinc tones de CO2 a l'any. Cal remarcar que Tabacalera és un dels edificis que més energia consumix i que hi haura també un estalvi econòmic».

  Pujar