24 de novembre de 2020 24/11/20

El documental Cabanyal Any Zero, de Frédérique Pressmann, és una crònica íntima d'una societat en risc

El documental Cabanyal Any Zero, de Frédérique Pressmann, és una crònica íntima d'una societat en risc - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  El documental Cabanyal Any Zero, de Frédérique Pressmann, és una crònica íntima d'una societat en risc - (foto 2)
  El documental Cabanyal Any Zero, de Frédérique Pressmann, és una crònica íntima d'una societat en risc - (foto 3)
  El documental Cabanyal Any Zero, de Frédérique Pressmann, és una crònica íntima d'una societat en risc - (foto 4)

  El documental Cabanyal Any Zero de la productora Dacsa Produccions i la francesa entre2prises, dirigit per Fréderique Pressman, s'estrena aquest dimecres als Cines Babel, en un passe únic.

  La cineasta, documentalista i artista sonora, retrata en Cabanyal Any Zero una crònica íntima d'una societat en risc. El documental narra la lluita i els plantejaments que els veïns de l'històric barri es fan després de l'arribada del nou govern municipal. La qüestió de com rehabilitar sense trair les utopies nascudes de la lluita. Després de tants anys de lluita, "Cabanyal any zero" " és l'inici del viatge dels veïns cap a la investigació de la identitat, o no, del seu barri.

  La cita posa una altra vegada, el focus d'atenció a la realitat del Cabanyal, històric barri marítim de València, que durant 18 anys ha resistit amb dificultats al projecte urbanístic de l'Ajuntament que planejava enderrocar-lo. En 2015 i amb l'arribada d'un nou govern municipal, s'alimenta moltes esperances en el veïnat. És ací on comença la història de Cabanyal Any Zero. Unes ferides convertides en il·lusions que suposen un repte de convivència per a tots aquells que han visc el procés.

  En l'actualitat, el Cabanyal torna a ser notícia gràcies a l'acabat d'anunciar Pla Especial de Protecció del Cabanyal-Canyamelar (PEC), el nou planejament urbanístic previst per a aquest barri, un dels plans urbanístics més esperats i vaixell almirall de l'actual govern. És per tant, en plena campanya electoral, quan s'ha triat la data per a la seua estrena. Una crònica que mostra la lluita per no deshumanitzar el barri en el nou context.

  DIA: dimecres 15 de maig de 2019
  HORA: 20.30h
  LLOC: Cines Babel
  (Carrer de Vicent Sancho Tello, 10, 46021 València)

  Pujar