elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Es dispara la presència de coronavirus a València: llistat de barris més afectats

Es dispara la presència de coronavirus a València: llistat de barris més afectats

  La presència de coronavirus a les aigües residuals de la ciutat de València s'ha disparat aquestes tres darreres setmanes. Així ho ha confirmat la regidora del Cicle Integral de l'Aigua, Elisa Valía, en una roda de premsa que ha donat per alertar d'aquesta situació “delicada” perquè la població prenga consciència de cara a les dates nadalenques.

  Per barris, les zones amb més presència de coronavirus són Castellar, la zona sud de Poblats Marítims, Malilla, Algiròs, Ciutat Vella, El Saler i Arrancapins: “Estem en una situació delicada, amb una tendència clarament ascendent i sabem que vénen dates amb més mobilitat i una falsa seguretat a les reunions familiars, on tots abaixem la guàrdia”.

  En aquest sentit, Valía ha recordat que la vacunació està ajudant molt a frenar la pandèmia però no ens podem relaxar: “No tenim tantes persones a UCI i llits hospitalaris però el rastreig dels contagis, també asimptomàtics, es produeix en l'atenció primària i la seua saturació pot tenir repercussió en altres diagnòstics”.

  En concret, mentre les mostres de principis de novembre recollien entre 4 i 9 milions d'UG per litre, les mostres d'aquesta setmana recullen una quantitat superior a 60 milions d'UG per litre: “La tendència és a l'alça”. Comparant amb mesos en què es va disparar, el mes de juliol passat es va arribar als 100 milions d'UG per litre i l'any passat, abans de Nadal, també es va sobrepassar aquesta xifra. Va ser aleshores quan van tenir lloc els confinaments i tancaments.

  Òmicron no ha arribat a València, encara

  A la roda de premsa d'aquest divendres també s'ha donat informació sobre la seqüenciació que s'està fent de les variants. La delta continua sent la predominant i ja s'està treballant per detectar la variant òmicron: “Encara no s'han trobat restes. […] la previsió és que arribe pronte perquè s'està estenent a molts llocs”, confirma Valía.

  Pujar