19 de setembre de 2020 19/9/20

Denuncien l'abandonament en el Pont de les Flors

Denuncien l'abandonament en el Pont de les Flors - (foto 1)
  • El Partit Popular lamenta que este atractiu turístic de la ciutat mostre una 'imatge deplorable' amb maceteros sense flors i plantes marcides i demanen explicacions a l'equip de govern

MÉS FOTOS
Denuncien l'abandonament en el Pont de les Flors - (foto 2)
Denuncien l'abandonament en el Pont de les Flors - (foto 3)

10.000 són els tests que donen nom a este pont emblemàtic de València. El Pont de les Flors, emblema també del govern de Rita Barberá, ha patit en les últimes setmanes els colps del temporal, el fred, el vent i la pluja. El Partit Popular denúncia la situació 'd'abandonament ' actual amb tests sense flors o plantes marcides.

'És una imatge lamentable amb la vegetació seca i amb les flors de les murcianes marcides i sense que es realitzen reposicions de les plantes mortes ', lamenta la regidora del Grup Popular, Lourdes Bernal. En esta mateixa esbossa, des del grup municipal popular lamenten que l'actual equip de govern deixe el pont de les Flors, 'que ha sigut un atractiu turístic de la ciutat, sense manteniment i amb una imatge deplorable.

Des de la Regidoria de Jardins ja van anunciar que es revisarien els maceteros després de les tempestats en un pont que al llarg de l'any va tenint distintes flors, des del ciclamen o el gerani fins a la flor de Pasqua, que s'ha eliminat per a este Nadal per ser una planta que dura tan sols un mes.

Lourdes Bernal ha anunciat que el Grup Popular presentara a la comissió de Medi Ambient preguntes i iniciatives per a conéixer les causes de la falta de manteniment del pont de les Flores. 'Encara que no li agrade al tripartit, este pont forma part del patrimoni de tot els valencians i de la imatge de la ciutat, és a més visitat i transitat per milers de turistes i no pot seguir en el mal estat en què ho han deixat, ' ha conclòs.

Una altra de les denúncies que han llançat els populars és l'eliminació d'un conveni amb l'Institut Valencià d'Acció Social, - IVAS - dependent de la conselleria de Benestar Social des d'on les persones ateses per l'organització cultivaven en un viver les plantes que s'utilitzaven per a reposar les flors: 'En els últims anys açò va suposar una reducció del 80% del cost de manteniment del puente ', apunta Bernal.

Reducció del cost en més de la mitat

El Pont de les Flors va ser inaugurat per Rita Barberá fa quasi quinze anys. Un pont que s'ha convertit en un emblema turístic i el manteniment del qual generava grans costos anuals. Precisament este era un dels punts més criticats per l'actual equip de govern, format per Compromís, el PSPV i València en Comú, que ha anat reduint la inversió i actualment no se superen els 20.000 euros anuals de cost.

Pujar