elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cremà per sorpresa en la Plaça de l'Ajuntament

Cremà per sorpresa en la Plaça de l'Ajuntament
Cremà per sorpresa en la Plaça de l'Ajuntament
  • Envoltada de silenci i amb més de 40.000 persones seguint-la per Youtube, així va ser la cremà 2020

Galeria de fotos
Cremà falla municipal València 2020
Cremà falla municipal València 2020
MÉS FOTOS
Cremà per sorpresa en la Plaça de l'Ajuntament - (foto 2)
Cremà per sorpresa en la Plaça de l'Ajuntament - (foto 3)
Cremà per sorpresa en la Plaça de l'Ajuntament - (foto 4)

Passades les dotze de la nit del 16 de març 2020. Així va arrancar la cremà de la falla municipal d'enguany que com ja s'havia anunciat es va cremar sense previ avís i a porta tancada.

Envoltada de silenci i en una plaça deserta, els bombers van començar a fer desaparéixer el monument faller que anava a convertir-se en focus de centenars de mirades aquest mes de març. Finalment, no ha sigut possible i encara que fora en la distància els valencians han viscut amb intensitat el moment que posa fi a unes festes que no han pogut començar els seus dies grans.

Ho van fer a través de Youtube, en un directe en el qual es van arribar a reunir més de 40.000. Totes elles, pegades a la pantalla escoltant l'himne de València i veient com el foc acabava amb un cicle. La quarantena no ha aconseguit trencar amb el gran sentiment faller.

L'objectiu de realitzar aquesta cremà per sorpresa no ha sigut un altre, tal com apuntaven fonts municipals fa uns dies, que evitar les aglomeracions de gent en la plaça. A més, l'opció de guardar la falla per a Juliol no era una opció viable per a l'artista.

Finalment, i després de molt debatre, l'Ajuntament ha acordat guardar el cap de la “gran meditadora” per a la pròxima celebració quedant arracada per tant la seua crema.

Les altres cremàs

Poc després que el foc acabarà amb el monument de la plaça arrancaven dues cremàs més. Tal com et va avançar elperiodic.com, la falla Na Jornada i Cuba Literaro Azorín decidien calar foc a les seues falles.

Ho feien en absolut silenci i sense cap espectacle, deixant passe a una nova etapa en la història de les falles que arrancarà el mes de juliol encara amb més ganes.

Pujar