22 de gener de 2021 22/1/21
A poc més d'un mes de la seua estrena

Les corts d'honor de les falleres majors de València es queden sense vestits

Les corts d'honor de les falleres majors de València es queden sense vestits - (foto 1)
  • L'empresa a la qual se li havia adjudicat la confecció dels vestits oficials ha presentat per escrit la seua renúncia, al·legant problemes de salut de la modista

MÉS FOTOS
Les corts d'honor de les falleres majors de València es queden sense vestits - (foto 2)
Les corts d'honor de les falleres majors de València es queden sense vestits - (foto 3)

L'empresa a la qual se li havia adjudicat la confecció dels vestits oficials de les falleres majors de València i corts d'honor ha presentat per escrit la seua renúncia a continuar amb la confecció d'aquests, quan mancada un mes i una setmana per a l'estrena de la primera tanda.

I és que la seua modista, Esperanza Prada ha al·legat que els motius de la renúncia han sigut per la salut, tal com han explicat des de Junta Central Fallera. A més, que haver continuat amb això, haguera derivat també en un retard en els temps de confecció dels vestits.

I és que aquesta adjudicació de la confecció dels vestits de les falleres majors de València i corts d'honor estrena enguany la coneguda com a ‘fórmula de licitació’, un concurs públic que substitueix el tradicional ‘contracte a dit’.

I és que a aquesta signatura va ser triada perquè era l'oferta més baixa, no obstant això, aquesta no presentava cap intangible i a més és bastant coneguda, però mai havia fet una indumentària oficial d'aquestes característiques.

Davant aquesta inesperada situació Junta Central Fallera ha fet públic un comunicat oficial en el qual explica aquest canvi en el reglament, a més de l'opinió de l'organisme sobre aquesta renúncia voluntària, la qual estableixen que és “un exercici honest de responsabilitat que s'agraeix ja que permet salvaguardar l'interés de la festa i dels seus representants i permet a la JCF actuar amb màxima celeritat i dins del marc de llei”.

Per aquest motiu Junta Central Fallera haurà de realitzar una ‘licitació express’, això és, amb l'objectiu d'agilitar que les Falleres Majors de València i les seues Corts tinguen la indumentària oficial en el temps i forma desitjats, l'organisme ha iniciat el que es coneix com a “procediment negociat sense publicitat per tràmit d'urgència”, en el qual es realitzarà de nou un sorteig públic entre les empreses que es van presentar la primera vegada, triant en aquesta ocasió també la més econòmica.

La Junta Central Fallera ha establit també en el comunicat el seu desig que la indumentarista afectada tinga una ràpida recuperació, així com un agraïment a aquesta per la seua responsabilitat davant la difícil decisió i la generositat de totes les empreses del sector que s'han interessat per oferir la seua col·laboració. I

Inconvenients en el canvi de reglament

La ‘fórmula de licitació’ és un concurs públic que consisteix a triar l'opció més econòmica entre totes les empreses – de costura en aquest cas- que es presenten, aquest nou reglament substitueix el tradicional ‘contracte a dit’, en el qual es triava a una de les empreses a l'atzar.

No obstant això, aquesta contractació té un inconvenient i és la seua insuficient dotació econòmica, ja que el preu objectiu inicial és de 13.000 euros per a les majors i 14.000 per a les infantils, per a un total de 52 vestits i 26 cossets, sent un treball descomunal i comptant a més amb una escassa quantitat de diners, ja que sense ni tan sols comptar amb forros, cintes i entretelas ni els arranjaments, ix una mitjana de mil euros per dos vestits i un cosset.

Per aquest motiu, en el pressupost de la JCF s'inclou un augment en aquest apartat per a 2020, esperant que la confecció de la indumentària torne a captar l'interés de tots els professionals del món de les teles i agulles.

Elperiodic.com va cobrir la presentació de les teles:

Per a conéixer les de la cort d'honor de la Fayera Major Infantil prem ací

I de la cort d'honor de la Fallera Major prem ací

 

Pujar