elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Convoquen una manifestació a València per els ‘Països Catalans’

Convoquen una manifestació a València per els ‘Països Catalans’
  • Diverses organitzacions independentistes han fet una crida a la protesta aquest divendres a la vesprada al carrer Colón

 “Les capitals dels Països Catalans seran escenari de mobilitzacions aquest divendres 8 de novembre sota el lema ‘li diuen democràcia i no ho és’”. Així comença el comunicat emés per organitzacions independentistes que han convocat protestes a Barcelona, Lleida, Palma i València (incloent aquestes dues últimes sota l'expressió “Països Catalans”).

La de València està convocada a les set de la vesprada al carrer Colón i darrere d'ella estan les organitzacions Endavant, Arran, SEPC, COS, CUP, Alerta Solidària i a les quals, segons expliquen en aquest comunicat, s'han adherit col·lectius independentistes, feministes, anticapitalistes o antifeixistes de tot el territori. “Col·lectius i organitzacions en defensa el dret a una vida digna, a l'autodeterminació, al propi cos i a la protesta. Així doncs a València, per exemple, més de 70 col·lectius i organitzacions donen suport a aquesta manifestació”, defensen.

Des de les organitzacions convocants lamenten que durant aquestes setmanes s'ha vist com la resposta a les sentències que condemna a quasi 100 anys de presó “a l'anterior presidenta del Govern i l'anterior Govern autonòmic” així com els dirigents d'ANC i Òmnium “ha sigut l'espurna que ha encés mobilitzacions i manifestacions pertot arreu, dibuixant així el mapa del conjunt dels Països Catalans i evidenciant que aquests són la nació sencera”.

En el mateix comunicat detallen que aquestes mobilitzacions han sigut contestades des dels diferents poders judicials i cossos de seguretat autonòmics i estatals “amb una onada repressiva i brutalitat policial que ha significat més de 2000 detingudes que han suposat tindre actualment més de 30 presos i preses polítiques més, més d'un miler de persones ferides, 4 persones que han perdut i dues persones amb greus lesions testiculars”.

Des de les organitzacions diuen que això evidència que no hi ha democràcia i que “l'Estat utilitzarà totes les eines que estiguen al seu abast per a continuar mantenint el seu projecte d'unitat territorial així com per a continuar perpetuant el sistema capitalista patriarcal que oprimeix al conjunt de la classe treballadora, buidant-la de la sobirania necessària per a decidir el seu present i futur”. “Per tot això, fem una crida a participar al conjunt de mobilitzacions en els Països Catalans, perquè només des de l'organització i des de la mobilització permanent podrem continuar treballant per a aconseguir la independència, el socialisme i el feminisme”.

Pujar