29 de setembre de 2020 29/9/20

Ja coneixem les falles municipals de 2020

Ja coneixem les falles municipals de 2020 - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Ja coneixem les falles municipals de 2020 - (foto 2)
  Ja coneixem les falles municipals de 2020 - (foto 3)
  Ja coneixem les falles municipals de 2020 - (foto 4)
  Ja coneixem les falles municipals de 2020 - (foto 5)
  Ja coneixem les falles municipals de 2020 - (foto 6)

  Molt se parlà en dates passades dels projectes elegits pels jurats de les falles municipals de 2020. Un any mes sense deixar indiferent a ningú, es va crear una gran expectació omplint la sala capitular del Centre de Cultura Contemporànea del Carme a més de nugar als amants de les falles als seus movils pendents de les xarces socials.

  Per fi se dessonillaren en la vesprada d'ahir dimecres 5 de juny 2 dels gran secrets que els amants de les falles com monument esperaven coneixer. Ceballos i Sanabria presentaven el seu projecte “Saps qui soc?” per a la falla municipal infantil mentres que Manolo Martín, Josep Ramón Espuig i Escif presentaven el seu projecte per a la falla gran.

  Els artistes infantils convenceren al jurat en la seua proposta basada en els edificis mes emblematics de la ciutat de Valencia de la mà de protagonistes de totes les époques de nostra historia. Valencians ilustres com Joan Monleón, Carme Albors, Pepita Samer o Ampar Iturbi seran els protagonistes girant entorn a l'emblematic Micalet.

  Per la seua part el taller de Manolo Martín i Josep Ramón Espuig presentaren el disseny de l'artiste urba Escif en el que recorda que “Açó també passarà”. Plasmant l’impermanència de la realitat tal i com la coneixem. El mon i la realitat està canviant continuament i quedarà plasmada en la dona meditant en tal d'assimilar este fet. Ademes, encara que no es una novetat, la falla realisarà un gir de 360º durant les 24 hores del dia donant mostra del moviment constant i la continua variació de les coses.

  Estos projectes, sobretot el gran, no han deixat indiferent a ningú. Encara que el concepte i l'idea han calat en cert modo entre el public faller molts discrepen a l'hora de reconeixer esta obra o proposta com una falla purament dit. Totes estes opinions han acabat relegant-se a vore plantades estes propostes en el mes de març i llavors opinar en una base solida.

  En lo que a la falla infantil  de Ceballos i Sanabria se referix ha rebut d'entrada l'aprovacio del gran public al seguir en la llinia de lo que venen plantant estos consagrats artistes. Una proposta didàctica que no discreta en l'estetica classica i dolça de quins plantaran la seua 10ª falla municipal infantil.

  Falles de València

  Falles de ValènciaEntrar en el especial
  Pujar