17 de gener de 2021 17/1/21

Els conductors de l'EMT denuncien que els plàstics protectors no s'han canviat des de març

Els conductors de l'EMT denuncien que els plàstics protectors no s'han canviat des de març - (foto 1)
  • Es tractava d'una mesura provisional que huit mesos després continua vigent

El mes de març la pandèmia del coronavirus pillo per sorpresa al transport públic, el qual va haver d'adaptar les seues mesures de seguretat a la nova normalitat en la qual la higiene i el poc contacte físic és protagonista.

Va ser llavors quan l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València va instal·lar mampares de plàstic en els seus autobusos per a evitar que els usuaris tingueren contacte amb el conductor. Una mesura provisional per a protegir la salut dels treballadors que hui dia, huit mesos després, continua vigent.

Els sindicats denuncien aquesta situació la qual qualifiquen de “tercermundista” i adverteixen: “Aqueixos plàstics no s'han canviat des de març. Deixen molt a desitjar quant a seguretat”.

En aquest sentit, José Antonio García Montes, Secretari General de CCOO en EMT, explica que València és “l'única ciutat d'Espanya que portem el plàstic que era una mesura provisional i s'ha convertit en alguna cosa practique”.

Sense control d'aforament

En la mateixa línia, CCOO lamenta que l'empresa municipal no haja posat en marxa cap sistema de control d'aforaments alguna cosa que posa en perill a usuaris i treballadors.

“No ens sembla lògic ni normal que no s'estiguen controlant els aforaments. No hi ha cap sistema per a això i hi ha cotxes que en hora punta van abarrotats de gent” assenyala.

Pujar