19 de gener de 2021 19/1/21

Conclou la primera edició de «Lidereses», un programa per a la promoció de la dona a llocs directius

Conclou la primera edició de «Lidereses», un programa per a la promoció de la dona a llocs directius - (foto 1)
  • Sandra Gómez: «Tenim l'oportunitat, i fins i tot l'obligació, d'impulsar exemples i referències de les dones del demà, les dones que lideraran el futur»

MÉS FOTOS
Conclou la primera edició de «Lidereses», un programa per a la promoció de la dona a llocs directius - (foto 2)

L'Ajuntament de València, a través de València Activa, i en col·laboració amb la CEV, ha impulsat 'Lidereses', un programa per a la promoció de dones a llocs directius que ha conclòs la seua primera edició, en la qual han participat 30 dones que ocupen llocs de responsabilitat en les seues empreses. La vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, ha defensat que gràcies a programes com aquest “tenim l'oportunitat, i fins i tot l'obligació, d'impulsar exemples i referències de les dones del demà, les dones que lideraran el futur».

«Hem d'esforçar-nos a inspirar-les perquè no pensen que el lideratge és només per a homes, perquè aporten la seua visió i el seu talent, les seues idees i la seua il·lusió”», ha afirmat la vicealcaldessa i regidora de Renovació Urbana. Per part seua, la responsable de l'Àrea de Desenvolupament Innovador, Pilar Bernabé, ha manifestat que “hem de tindre una referència que ens permeta saber que es pot arribar i que hem d'arribar. Perquè valem, tenim les qualitats, la força i la determinació. Per això decidim posar en marxa el programa Lidereses. Hem de conèixer-nos, ser conscients del nostre potencial, connectar i ajudar-nos entre nosaltres”.

30 PARTICIPANTS

Les 30 dones que han participat en el programa són treballadores d'empreses valencianes amb acreditada experiència en direcció d'equips o projectes, potencials directives o persones clau dins de la seua estructura. Estes professionals tenen perfils tan variats com els de les empreses que les han proposades,  entre les quals figuren signatures de referència del sector empresarial valencià com Lladró o Idai Nature o Zummo; tecnològiques com Plug & Play, Onestic, o IBV (Institut de Biomecànica de València) químiques com SPB o altres com RCD, així com empreses xicotetes i mitjanes empreses com Capitol Formació o Adams, Eleka, ELO Construccions o referents de la cultura com Intramurs. La facturació total del conjunt d'empreses les directives de les quals participen en Lidereses suma més de 850 milions d'euros i compten amb més de 1.900 empleats i empleades.

El programa ha consistit en mentories personalitzades a càrrec de personal directiu especialitzat a Identificar i resoldre problemes; Gestió del canvi, entrenament en habilitats i competències; Marca personal i relacions de Networking i Eines per a l'anàlisi de tasques i resultats. Les mentores d'esta primera edició han sigut 6 dones amb àmplia experiència en el món empresarial i/o amb marcat caràcter innovador.

Segons l'informe ‘Women in business: cap a un avanç real’, a Espanya només el 30% dels llocs directius són dones, i en el cas de la Comunitat Valenciana, la xifra es redueix a un 22%. D'altra banda, tal com es recull en un estudi global de l'Organització Internacional del Treball, les empreses amb dones directives tenen majors beneficis. Concretament, tres de cada quatre empreses que han promogut la presència de dones en càrrecs directius han registrat un augment dels seus beneficis del 5% al 20%. Segons l’estudi  les empreses ressalten que una major presència femenina ajuda a atraure i retindre a professionals amb talent, i produeix millores en matèria de creativitat i innovació.

Pujar