elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Clínica Jurídica de la Universitat presenta un informe sobre l’atenció precoç per la Generalitat

    La Clínica Jurídica per la Justícia Social de la Universitat de València presenta el dijous 11 de maig un informe sobre el dret a l’atenció precoç a propòsit de la controvertida Instrucció 3/2022 de la Generalitat Valenciana. Elaborat a petició de l’Associació Valenciana d’Atenció Precoç (AVAP), l’informe es presentarà les 12 h. a la sala Mariano Peset de la Facultat de Dret (Campus dels Tarongers).

    En l’acte intervindran Pilar Fernández, codirectora de la Clínica Jurídica; Clàudia Gimeno, investigadora post doctoral en dret administratiu i tutora de l’informe; Alejandra Ramírez, investigadora pre doctoral de l’Institut de Drets Humans i tutora de l’informe; estudiants de la Clínica Jurídica que han participat en l’elaboració de l’informe; i María Isabel Blanes, presidenta de AVAP-CV.

    L’atenció precoç és un servei dirigit especialment als xiquets amb discapacitat intel·lectual, amb alteracions en el desenvolupament o amb el risc de patir-les. Aquest servei es denomina “Atenció precoç”. L’Atenció precoç és un conjunt d’accions destinades a xiquets de 0 a 6 anys, i que combinen de forma planificada i coordinada disciplines com a fisioteràpia, logopèdia, estimulació, psicomotricitat, psicoteràpia, etc. Amb això, es facilita la seua evolució en totes les facetes, es promou la seua inclusió plena i es millora la seua qualitat de vida i la dels seus familiars.

    La Associació Valenciana d´Atenció Precoç (AVAP-CV) es va crear en 1987 com a associació sense ànim de lucre per a servir com a nexe d’unió entre els professionals d’atenció precoç de la Comunitat Valenciana, per a la formació i especialització d’aquest col·lectiu i per a la promoció de l’Atenció precoç en la nostra societat. L’associació, que té caràcter interdisciplinari, considera que l’atenció precoç ha de ser un dret universal del xiquet i la família i “com a tal ha de desenvolupar-se en els plans administratius perquè arribe a ser totalment gratuïta, pública i universal”.

    La Clínica Jurídica per la Justícia Social de la Facultat de Dret de la Universitat de València és un espai de promoció de l’excel·lència en la formació de Grau i Postgrau, en el qual estudiants presten assessorament, gratuït i sense ànim de lucre, sota la supervisió de professors i professionals vinculats a la Universitat. El projecte va formar part del programa Campus d’Excel·lència Internacional “VLC/CAMPUS. València, International Campus of Excelence”, i hui dia és un projecte propi de la Facultat de Dret de la Universitat de València. Des de l’any 2006 s’ha posat en pràctica aquesta iniciativa docent de caràcter innovador que utilitza la metodologia clínica per a la pràctica jurídica dels i les estudiants de Dret, al mateix temps que proporciona assessorament gratuït a ONG, entitats sense ànim de lucre i persones sense recursos econòmics o en risc d’exclusió social.

    Pujar