elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ciutadans denúncia la “descoordinació” en matèria cultural dels teatres municipals

Ciutadans denúncia la “descoordinació” en matèria cultural dels teatres municipals

  La regidora de Ciutadans de l'Ajuntament de València Amparo Picó ha denunciat la notable descoordinació de la Coordinadora General de l'Àrea de Cultura, Gloria Tello, en la gestió dels tres espais teatrals dependents del consistori valencià i l'ha emplaçat a analitzar la situació per a solucionar-ho. A més, li planteja assentar-se amb els col·lectius empresarials i dels treballadors del sector, per a escoltar les seues reivindicacions.

  “L'ajuntament gestiona tres espais culturals: La Rambleta, El Teatre El Musical, i l'Espai Mutant. Cada un depén d'una regidoria distinta. El primer de l'edil Gloria Tello; el segon de la regidora María Oliver i el tercer del regidor Jordi Peris. Com bé hem dit, gestiona però no coordina. Cada un dels espais va pel seu costat i se no té una coordinació i de la figura d'un coordinador, tal com es va anunciar per part del tripartit. És intolerable que esta situació vaig continuar d'esta manera”, ha manifestat la regidora Amparo Picó.

  L'Associació d'Empreses d'Arts Escèniques (Avetid) i el Sindicat d'Actors i Actrius Professionals Valencians han fet públiques, en diverses ocasions, les seues reivindicacions i malestar davant dels regidors del tripartit. “Els dirigents dels dos col·lectius ens han transmés les seues demandes en les diverses reunions que nosaltres sí que hem mantingut amb ells. No obstant això, per part del tripartit, la resposta, fins al moment és el silenci i continuen mirant cap a un altre costat. Ells volen que València siga novament un referent cultural i potenciar a les companyies valencianes. Per a ells la labor dels seus gestors, tant del TEM, com del de Les Naus, tancat des de fa set mesos, i el de la Rambleta és inadequada”, ha comentat Picó.

  Segons l'opinió de la regidora: “És necessari que la gestió la porte només una regidoria perquè no té sentit fer-ho des de tres llocs distints i amb criteris desiguals. Qui perd és la cultura valenciana, els seus actors i els seus empresaris i, en resum València com a espai de referència cultural. És intolerable que en el 90% de les ciutats europees sí s'invertisca en indústria cultural i en la capital de la Comunitat Valenciana no es produïsca eixa situació”. 

   

  Pujar