elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ciutadans demana al tripartit major concreció per a la circulació i seguretat dels vehicles de mobilitat personal

Ciutadans demana al tripartit major concreció per a la circulació i seguretat dels vehicles de mobilitat personal

  El grup municipal Ciutadans (Cs) en l'Ajuntament de València ha presentat una iniciativa en el comissió de Desenrotllament Urbà, Vivenda i Mobilitat perquè hi haja una major concreció en els criteris d'ús, circulació i seguretat dels vehicles de mobilitat personal (VMP) en la ciutat de València. "Estem davant d'una autèntica revolució en la implantació i ús d'estos vehicles en la ciutat. El palmito és molt ampli, des de segways, patinets elèctrics, fins a tot tipus de cadires impulsades per motor elèctric (scooters). També, el perfil d'usuaris és molt ampli i diferent, per la qual cosa és urgent disposar d'un marc normatiu actualitzat a València a este respecte", ha dit Estellés.

  El regidor de Cs ha recordat que la Direcció General de Tràfic (DGT) va publicar la instrucció 16/V-124, de 3 de novembre de 2016, en la que intenta ordenar la circulació dels VMP, encara que indica que els Ajuntaments tenen l'última paraula a l'hora de modificar els seus ordenances per a especificar per on poden circular els VMP. Respecte a València, l'última revisió de l'Ordenança de Circulació data de 2010, i en l'article 45 parla de la prioritat de les persones amb cadires de rodes en les zones de trànsit de vianants. Així mateix, en l'article 87.1. prohibix "circular amb patinets o monopatins i semblants (segway, etc.) per les voreres, zones de vianants i calçades d'ús públic, excepte en els llocs especialment destinades a este efecte".

  Respecte d'això, Narciso Estellés ha comentat: "Grezzi s'està oblidant de la revisió de l'Ordenança de Circulació i dels vehicles de mobilitat personal a València. No ens estranya perquè pareix que preferisca una ciutat caòtica que una ciutat ordenada. Per tal motiu li recordem en la iniciativa que ha de regular amb detall la circulació d'estos vehicles i la seua interrelació segura amb vianants i els altres modes de transport".

  Sobre les persones amb diversitat funcional que cada vegada usen més este tipus de vehicles, Estellés ha comentat: "En la iniciativa demanem que s'estudie un marc especial a l'hora de permetre circular estos ciutadans per voreres, zones de vianants i calçades d'ús públic en funció del principi bàsic de mobilitat plena i accessibilitat universal que els assistix".

  Per a finalitzar, Narciso Estellés ha recordat: "Segons ens ha respost Grezzi, abans del fi de 2017 es podrà conéixer el Pla de Seguretat Viària de la ciutat de València. Estem demanant que en este Pla es tinga en compte i incloga també tot el referent als vehicles de mobilitat personal".

  Pujar