elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Mar Chao, nova presidenta del Port de València en substitució del socialista Joan Calabuig

Mar Chao, nova presidenta del Port de València en substitució del socialista Joan Calabuig
  • La fins ara directora comercial de Valenciaport assumeix la responsabilitat de dirigir l'ampliació del port de València

Mar Chao ha estat nomenada nova presidenta del Port de València. El ple del Consell ha donat a conèixer aquesta decisió que pren l'Executiu de Carlos Mazón, optant per un pes fort dins del port de València -era fins ara directora comercial de l'entitat- i assumeix ara la responsabilitat de dirigir l'ampliació del port de València, un gran assumpte pendent i al qual el govern valencià vol donar prioritat.

La nova presidenta de Valenciaport relleva al càrrec el socialista Joan Calabuig, que va sustuir fa uns mesos Aurelio Martínez al capdavant del consell d'administració. La tasca de Mar Chao serà ara dirigir aquest nou vaixell amb un lloc clau i amb gran pes institucional i de gestió dins del port.

Però no entra de noves al lloc, Chao estava ara al capdavant de la direcció comercial del port però compta amb trenta anys d'experiència en l'àmbit de la logística tant al sector públic com al privat. Ella és Enginyera de Camins, Canals i Ports per la Universitat de la Corunya i llicenciada en Dret per la Universitat Oberta de Catalunya, amb un MBA per l'escola de negocis de Caixanova (avui, IESIDE) i ha completat la seva formació amb nombrosos títols a dret marítim i logística.

Entre ells destaquen els títols de Dret Marítim i Gestió Portuària per la Universitat de la Corunya; Transport Marítim i Gestió Portuària per la Universitat Politècnica de Madrid, Logistics Management per la Lloyd's Academy London; i Gestor de Transport de Mercaderies i Viatgers per la Comunitat Europea. 

A més, al sector públic, ha treballat per a l'Autoritat Portuària de la Corunya, com a cap d'unitat de prestació de serveis; ia l'Autoritat Portuària de Vigo, com a cap de divisió d'operacions portuàries i cap del departament d'explotació. Entre desembre de 2006 i març de 2009, Chao va ocupar el càrrec de directora general de transports de la Xunta de Galícia, sent consellera a l'Autoritat Portuària de Ferrol i assumint la presidència de Portos de Galícia.

Pujar