26 de setembre de 2020 26/9/20

Cs censura que Ribó obligue els hostalers a desemborsar 600 euros anuals més per una terrassa zona centre

Cs censura que Ribó obligue els hostalers a desemborsar 600 euros anuals més per una terrassa zona centre - (foto 1)

  Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València ha censurat que l'Alcalde de València, Joan Ribó, obligue els hostalers a pagar un increment mitjà d'aproximadament 600 euros anuals per tindre una terrassa en la zona centre de València, després de la pujada de fins a un 40% de la taxa de taules i cadires.

  El portaveu de Cs, Fernando Giner, ha criticat després de reunir-se amb l'Associació Empresarial de Cafés-Bars i Cafeteries de València i província, al costat del regidor de Cs, Rafa Pardo, que “a més d'existir més de 2000 llicències embossades de terrasses per la falta de gestió del bipartit, ara ens trobem amb que els qui reben una llicència, després d'un llarg temps d'espera, l'hauran de pagar a un preu desorbitat”. Giner ha recordat que aquesta mesura afectarà a aproximadament 4.400 bars amb terrassa en les tres zones estipulades pel Consistori. Les pujades seran d'un 43% per a la zona 1, un 17% per a la zona 2 i un 1% per a la zona 3.

  Giner ha explicat que Ribó va reconéixer en el ple de juliol, a preguntes de Cs, que l'Ajuntament té 2.371 expedients relatius a la instal·lació de terrasses d'hostaleria sense un termini concret de resolució.

  “La pujada d'impostos de Compromís i el PSOE no asfixiarà només als autònoms i als empresaris, sinó també a les famílies de classe mitjana”, ha dit el portaveu taronja, qui ha incidit que l'afany recaptatori de Ribó, amb la taxa de taules i cadires, provocarà un augment de la recaptació de l'Ajuntament de 133.803,72 euros en passar de 2.323.057,68 a 2.456.861,40 euros de recaptació. “Engrossir les arques públiques a costa dels autònoms i de les famílies de classe mitjana no té cap sentit”, ha incidit.

  Per a concloure, el regidor de Cs Rafa Pardo ha censurat: “Compromís i PSOE estan asfixiant als nostres hostalers i autònoms amb pujades massives d'impostos i retards injustificats en la concessió de llicències, danyant contínuament la generació d'activitat econòmica i creació d'ocupació a la nostra ciutat”.

  Pujar