elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Celebrada l'Assemblea de presidentes i presidents de falla corresponent al mes d'octubre

Carlos Galiana
Carlos Galiana
  MÉS FOTOS
  Celebrada l'Assemblea de presidentes i presidents de falla corresponent al mes d'octubre - (foto 2)
  Celebrada l'Assemblea de presidentes i presidents de falla corresponent al mes d'octubre - (foto 3)
  Celebrada l'Assemblea de presidentes i presidents de falla corresponent al mes d'octubre - (foto 4)
  Celebrada l'Assemblea de presidentes i presidents de falla corresponent al mes d'octubre - (foto 5)
  Celebrada l'Assemblea de presidentes i presidents de falla corresponent al mes d'octubre - (foto 6)

  L’Assemblea ha aprovat l'acta anterior, corresponent al mes de de setembre.

  El president de Junta Central Fallera, Carlos Galiana, ha informat a l'Assemblea que les Exaltacions de les Falleres Majors de València se celebraran els dies 22 i 23 de gener de 2022 al Palau de Congressos de València.

  La vicepresidenta 2ª, Amparo Sospedra, ha comunicat a l’Assemblea que ja s'han publicat les bases del concurs de declamació i que la presentació del concurs de Teatre Faller serà este dijous al Teatro Flumen, a més, ha recordat que l'Escola de tabal i dolçaina de JCF ha començat a funcionar, que la pròxima setmana eixirà la convocatòria de Balls Al Carrer i que el 6 de novembre es celebrarà la Fira del Col·leccionisme Faller.

  La vicepresidenta 3ª, María Tomás, ha informat a l’Assemblea que s'ha enviat una carta a les comissions des de l'àrea de Solidaritat i Inclusió per a tractar d'identificar les necessitats de les Falles en esta matèria.

  La vicepresidenta 5ª, Inma Guerrero, ha recordat a l’Assemblea que s'han iniciat els campionats de bitles, tennis i pàdel. També es va celebrar el de petanca i el primer de golf. Estan obertes les inscripcions del campionat d'animació de bàsquet femení i tennis de taula.

  L'Assemblea de presidentes i presidents de falla ratifica l'expedient EXP: 45/2021‐2022 de falla de nova creació:

  · 115 vots a favor
  · 6 abstencions
  · Cap vot en contra

  Pel que fa a l’inici de l’expedient per tal de fer els treballs previs a la fi de convocar un Congrés Faller, el president de Junta Central Fallera, Carlos Galiana, ha defensat que en l'Assemblea "radica el poder democràtic de la festa de les Falles".

  A més, ha explicat que, si es decideix convocar el Congrés Faller, s'iniciarà un expedient que passarà pel Ple de l’Ajuntament de València, ja que s'hi han de mobilitzar recursos i també per estar "davall del paraigua d'un expedient municipal". Pot ser un Congrés Faller "per a modificar un punt en concret o per a una remodelació global" però, en tot cas, ha indicat, tornaria a passar per l'Assemblea, la qual decidirà la forma de procedir, ja que "serà qui gestione el dia a dia".

  El president ha anunciat que no participarà en l'elecció dels equips de treball, sinó que serà l'Assemblea qui "decidirà el què, el qui i el com" del Congrés, amb el qual "només guanyarà el món faller". Per tots estos motius, ha demanat el vot a favor per a la convocatòria del Congrés Faller i ha exposat la seua idoneïtat davant un reglament que, en determinats punts, està "obsolet". "Les Falles necessiten adaptar-se a una nova realitat i unes noves necessitats", ha afirmat.

  L’Assemblea de presidentes i presidents de falla ha aprovat iniciar l’expedient per tal de realitzar els treballs previs a la fi de convocar el Congrés Faller:

  · Vots a favor: 111
  · Abstencions: 14
  · Vots en contra: 28

  Pujar