26 de maig de 2020 26/5/20

Més de 70 candidatures d’estudiants concorren a les eleccions a Claustre de la Universitat de València, que se celebren aquest dijous

  Un total de 76 candidatures, impulsades per 18 col·lectius d’estudiants de la Universitat de València, concorren a les eleccions per a la renovació de la representació de l’estudiantat al Claustre. Les votacions se celebren aquest dijous, 21 de novembre, i en la mateixa jornada també s’escolliran els representants dels estudiants en les juntes de centre i en moltes assemblees de representants (ADR).

  La convocatòria d’eleccions per a la renovació de la representació de l’estudiantat en el Claustre i a Junta de Centre crida a participar a 48.100 estudiants de la Universitat de València, dels quals 38.980 són estudiants de grau, 6.113 de màster i 3.007 de doctorat. El cens electoral està format per 29.952 dones i 18.148 homes, que exerciran el seu dret a vot en els 19 col·legis electorals (18 centres més l’Escola de Doctorat) repartits en els campus.

  Els col·legis més nombrosos són la Facultat d’Economia (6.572 persones amb dret a vot), la Facultat de Dret (5.475 estudiants) i la Facultat de Magisteri (4.154). Aquest major nombre d’estudiants es tradueix en un major número de claustrals: 10 de la Facultat d’Economia, 9 de la Facultat de Dret i 6 de la facultat de Magisteri. I així fins als 75 representants d’estudiants al Claustre, el màxim òrgan de representació de la Universitat de València, que es renoven cada dos anys en el cas de l’estudiantat.

  Des de la Delegació per a l’Estudiantat s’ha impulsat una campanya informativa per promoure la presentació de candidatures. Així, s’han organitzat tres punts d’atenció específics, en els Sedi de cada campus i en diferents dies i horaris, amb la presència de la Delegada per a l’estudiantat, Meme Elizalde, i personal tècnic del Sedi, on s’ha facilitat informació sobre els diferents òrgans de govern, procediment de presentació de candidatures i les ajudes a la campanya electoral.

  El dret a vot es podrà exercir de manera presencial de 10 a 19 hores al col·legi electoral que li correspon a cada estudiant, és a dir, la seua facultat o escola. A més, en cas de no poder votar presencialment el dia de les votacions, es pot efectuar vot anticipat personal o, per causes justificades, a través d’una altra persona, fins a les 14 hores del 20 de novembre al deganat del centre on l’estudiant estiga cursant els estudis.

  Universitat de València

  Universitat de ValènciaEntrar en el especial
  Pujar