elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Boomelia afronta la bretxa digital entre generacions amb formació i eines pràctiques innovadores

Boomelia afronta la bretxa digital entre generacions amb formació i eines pràctiques innovadores
  • La startup està desenvolupant tallers amb professorat, pares i mares de menors i ajuntaments, amb l'objectiu d'empoderar a la població adulta en cultura digital

La distància entre generacions ha existit sempre, però ara compta amb un nou factor: les noves tecnologies i canals de comunicació i interacció. En aquest context, la startup Boomelia es concep com un espai d'agregació a la cultura digital de la població adulta, amb l'objectiu de reduir la bretxa digital intergeneracional, a través de formació i eines pràctiques, amb propostes innovadores i dinàmiques.

Boomelia treballa en la formació per a empoderar als adults en cultura digital, en tres àmbits: tallers per a professorat, orientats al fet que coneguen els interessos i referents dels seus estudiants, oferint-los eines didàctiques per a connectar amb ells; tallers per a pares i mares, a través de les AMPAS (Associacions de Mares i Pares d'Alumnes) perquè puguen connectar amb les seues filles i fills, i formació per a ajuntaments, amb l'objectiu que puguen acompanyar a la ciutadania en aquesta migració digital -en qüestions com instal·lar l'app del banc, sanitària o accedir a continguts culturals, entre molts altres punts-.

"La nostra competència sempre aborda el tema dels continguts digitals amb negativitat i alarmisme. Nosaltres, des de la nostra experiència docent, aportem un enfocament diferent: creiem que cal submergir-se en aquest món sense prejudicis cap als joves, ni al contingut que estan creant", destaca Josep San Ruperto, cofundador de Boomelia.

En aquesta línia, afig que "Boomelia no és un curs més, on s'adquirirà coneixements, habilitats digitals o simples recursos TIC per al món educatiu. Oferim que els usuaris se submergisquen en aquesta nova cultura, que puguen conéixer, gaudir d'ella, tocar, crear... Que gaudeixen del procés, amb una formació molt dinàmica i innovadora".

Suport dels experts de l'acceleradora pública

Boomelia és una de les startups de la quarta edició del programa de Pre-Acceleració de Col·lab.

San Ruperto apunta que, "de Col·lab ens ha sorprés la rapidesa amb la qual Boomelia madura després de cadascuna de les sessions de treball grupal. Les dinàmiques de les mentorizaciones i el fet de posar en comú les qüestions generals de la creació de l'empresa amb altres startups ens serveixen per a millorar el nostre procés fundacional. D'altra banda, la sensació de sentir-te recolzat i assessorat i poder consultar amb experts durant el procés de presa de decisions de Boomelia és clau per a fer passos ferms".

La startup està en procés de millora i validació de la seua proposta, a partir del feedback obtingut en els diferents tallers, elaboració de materials -per al desenvolupament de les formacions i de difusió- i reforç del seu equip.

Missions València 2030

El centre d'innovació Las Naves i la Delegació d'Innovació i Coneixement de l'Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de governança conjumina a tot l'ecosistema d'innovació sense excloure a ningú, perquè les missions d'una ciutat, d'un país o de tota Europa s'aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.

Gràcies a Missions València 2030 València s'ha situat a l'avantguarda europea de la innovació orientada a missions, havent sigut reconeguda per la Comissió Europea com una de les sis ciutats europees més innovadores en 2020 i aspirant a Capital Europea de la Innovació.

Pujar