29 de març de 2020 29/3/20

La Biblioteca Valenciana obri el cicle 'Encontres amb escriptors' amb Sergio del Molino

La Biblioteca Valenciana obri el cicle 'Encontres amb escriptors' amb Sergio del Molino - (foto 1)
  • Per la seua regularitat, per la qualitat dels autors i per l'afluència dels 3.000 participants, és l'encontre amb escriptors més important al nostre territori

El cicle 'Encontres amb escriptors' a la Biblioteca Valenciana, s'ha iniciat enguany amb l'escriptor Sergio del Molino, periodista, columnista i autor de 'La hora violeta', 'La mirada de los peces' i 'La España vacía', per citar-ne alguns exemples.

El cicle 'Encontres amb escriptors' és una de les activitats que fa la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu per incentivar els hàbits lectors dins del Pla valencià de foment del llibre i la lectura de la Generalitat.

Per la regularitat de l'activitat, que es va iniciar l'any 2.000, per la qualitat dels autors i per l'afluència del públic, 3.000 participants a l'any, es pot dir que el cicle 'Encontres amb escriptors' de la Biblioteca Valenciana és el més important que se celebra al territori valencià.

El llistat d'escriptors d'enguany és el següent: Sergio del Molino (5 de febrer), Mercé Viana (12 de febrer), Aroa Moreno (19 de febrer), Fina Masgrau (26 de febrer), María Tena (4 de març) Susana Gisbert (11 de març), Juan Vicente Piqueras (25 de març), Carles Cano (1 d'abril), Juanjo Braulio (8 d'abril), Vicent Baydal (22 d'abril ), Belén Gopegui (6 de maig) i Pasqual Más i Usó (13 de maig).

L'escriptor Sergio del Molino s'ha dirigit a un auditori compost pels alumnes de l'IES Benicalap de València, Biblioteca Pública Municipal - Club de Lectura Tavernes de la Valldigna, IES Gabriel Ciscar d'Oliva, IES Font de Sant Lluís de València, Universitat Popular Pobles Nord1 de València i Universitat Popular de Ciutat Vella de València. La professora de l'institut de Benicalap, Cristina Carballal, ha sigut l'encarregada d'esbossar la biografia i trajectòria literària de l'autor.

Sergio del Molino ha defensat que la literatura «contribueix a trobar aquest espai d'intimitat que tots hem de tindre en què se'ns permet ser plenament lliures i ens ajuda a madurar com a persones".

L'autor, que en les seues novel·les escriu sobre les seues experiències personals, ha afirmat que no ho fa per a superar res sinó per a intentar entendre el que ha ocorregut perquè "la literatura no és un consol, sinó tot el contrari, perquè quan medites sobre el que t'ocorre encara fa més mal i s'amplifica el dolor".

Del Molino sosté que "la vida en general no té sentit però les històries que es conten en les novel·les sí que encaixen perfectament perquè són fabricades per l'escriptor".

El cicle 'Encontres amb escriptors' a la Biblioteca Valenciana es realitza en col·laboració amb l'Acadèmia Valenciana de la Llengua i Edicions Bromera, i se selecciona els autors abastant tots els gèneres literaris i els suggeriments que professors i centres escolars fan arribar a la Biblioteca Valenciana.

Pujar