15 de juliol de 2020 15/7/20

El Besamans de la Verge reuneix desenes de milers de fidels

El Besamans de la Verge reuneix desenes de milers de fidels - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  El Besamans de la Verge reuneix desenes de milers de fidels - (foto 2)
  El Besamans de la Verge reuneix desenes de milers de fidels - (foto 3)
  El Besamans de la Verge reuneix desenes de milers de fidels - (foto 4)

  València ha tornat a ser escenari aquest dimecres de la devoció que la ciutat professa a la Verge dels Desemparats. I és que milers de fidels han esperat hores de cua per a participar en el tradicional Besamans a la patrona de València que ha tingut lloc en la Basílica.

  A les set del matí obria les seues portes però centenars de valencians esperaven durant hores en la plaça de la Verge per a poder ser els primers a besar a la seua patrona. Marisa, Concha i Rosa, han sigut les primeres que han passat, coincidint en el primer torn de la cua des de fa diversos anys. Marisa i Concha, que l'any passat no van poder acudir per qüestions de salut, van arribar a la plaça de la Verge a les 19 hores.

  Per part seua, Rosa, que va acudir unes hores més tard, assegura que “la nit no es fa llarga, vinc per a demanar per la meua filla que està malalta i el desig que la Mare de Déu m'escolte em dóna la força per a aguantar l'espera”.

  Al costat d'ells també esperava des de les 4 del matí Flor, “per a agrair a la Verge que m'ha donat la vida, després de superar dos càncers”. A la mateixa hora va arribar a la plaça Mª José, que participa enguany per primera vegada en el Besamans, “per al meu no demane res, només salut per a tots els meus”, assegurava emocionada després de passar davant la patrona. A les 7 del matí en el moment d'obrir les seues portes, la cua de fidels omplia la meitat de la plaça de la Verge, ordenada per les tanques en zig zag.

   
  Els primers xiquets a passar han sigut Arnau i Aitana, de 9 i 6 anys respectivament, que porten participant en el Besamans des que van nàixer, acompanyats dels seus pares. Tots dos li han demanat a la Mare de Déu “que ens ajude a portar-nos bé i voler molt a la nostra família”, segons assenyalaven en eixir de la Basílica direcció al seu col·legi.

  Accés especial minusvàlids

  Enguany l'accés reservat per a persones en cadires de rodes i per a carros amb bebés ha sigut habilitat amb una rampa per la porta de la Basílica del carrer de la Llenya, que dóna a la Plaça de la’Almoina, i no per la porta habitual de la Plaça de la Verge.

  Amb aquest canvi a la porta del carrer de la Llenya es pretén que "les persones que fan la cua per l'accés reservat a cadires de roda i carros de bebé puguen tindre ombra, a partir de les 11 hores, aproximadament, i no patisquen el sol que hi haurà en l'entrada de la Plaça de la Verge”, segons va indicar José Luis Albiach, president dels Seguidors de la Verge.

  Segons els primers càlculs, més de 32.000 persones haurien participat en el Besamans segons la Germanor de Seguidors.

  Pujar