22 de setembre de 2020 22/9/20

Arriba a València la IV edició de la Fira de les Comarques del 5 al 7 d'abril

Arriba a València la IV edició de la Fira de les Comarques del 5 al 7 d'abril - (foto 1)
  • Els veïns podran gaudir en la Plaça de bous d'una àmplia oferta de turisme gastronòmic, cultural i experiencial dels pobles d'interior

MÉS FOTOS
Arriba a València la IV edició de la Fira de les Comarques del 5 al 7 d'abril - (foto 2)
Arriba a València la IV edició de la Fira de les Comarques del 5 al 7 d'abril - (foto 3)

Els valencians podran gaudir a partir de demà i fins al dia 7 d'abril de la IV edició de la Fira dels Comarques, que impulsa un any més el Patronat Provincial de Turisme de la Diputació de València. Els veïns que s'animen a acudir a la fira tindran l'oportunitat de gaudir en la Plaça de bous de València d'una de les majors festes del turisme de la Comunitat, on descobriran una variada oferta gastronòmica i cultural de les comarques de l'interior.

Quines ofertes poden trobar els valencians en la fira?

La Fira dels Comarques permet a la ciutat de València tindre al seu abast tota l'oferta turística del territori. Així ho ha explicat aquest matí la diputada delegada de Turisme de la Diputació de València, Pilar Moncho, qui ha animat als ciutadans de la capital a viure l'oci local en el territori valencià. En aquest sentit, els qui visiten la fira trobaran a l'esplanada de la Plaça de bous una part promocional de les ofertes de totes les destinacions turístiques físiques, on els interessats podran informar-se. No obstant això, serà una vegada dins on els valencians gaudiran de la fira, amb més de 40 empreses i 200 ofertes diferents. Aquestes es distribuiran, segons ha informat la responsable, en els tres àmbits més importants del turisme: gastronomia, patrimoni cultural i turisme actiu i experiencial. D'aquesta manera, els visitants podran provar i comprar des de propostes vinculades al patrimoni arquitectònic, festiu o cultural, fins a gastronòmiques, així com activitats esportives i naturals. “Segur que troben ofertes que pensaven que no existien en el nostre territori, com pujar amb globus o submarinisme”, ha indicat la diputada de Turisme.

En opinió del director del Patronat de Turisme de València, Evarist Caselles, la Fira dels Comarques és una oportunitat perquè els valencians coneguen les propostes “que singularitzen i posen en valor el nostre territori”. I és que segons Caselles, la singularitat del turisme “som nosaltres mateixos, és un compendi de la gastronomia i de la nostra forma de ser”. Per a posar en valor aquestes particularitats culinàries, la fira posarà en marxa una vegada més el conegut moviment turístic i gastronòmic ‘Del tros al plat’. A través d'aquest esdeveniment els cuiners locals ofereixen plats elaborats íntegrament amb productes autòctons extrets de la terra i del mar per a reivindicar el territori valencià com “el camí més curt a la felicitat”. En aquesta ocasió a més, ‘Del tros al plat’ estarà acompanyat d'un “banquet de paraules” en el qual es llegiran poemes relacionats amb el menjar de Vicent Andrés Estellés o Pablo Neruda, entre altres.

Horaris de la Fira dels Comarques 

 

Expositors d'informació turística (esplanada exterior Plaza de bous) 

Divendres 5: de 18.00 a 21.00

Dissabte 6: d'11.00 a 15.00 i de 17.00 a 21.00

Diumenge 7: d'11.00 a 15.00 i de 17.00 a 20.00

Expositors d'interior (interior Plaza de bous)

Divendres 5: de 18.00 a 23.00

Dissabte 6: d'11.00 a 23.00

Diumenge 7: d'11.00 a 20.00

 

Pot consultar més informació en www.valenciaturisme.org

Pujar