23 d’octubre de 2019 23/10/19

Anticorrupció demana dos anys i mig de presó per a Camps per la trama Gürtel

Anticorrupció demana dos anys i mig de presó per a Camps per la trama Gürtel - (foto 1)

  La Fiscalia Anticorrupció ha sol·licitat dos anys i mig de presó per al expresident de la Generalitat, Francisco Camps, per les actuacions dutes a terme en el marc de la coneguda trama Gürtel en les quals, segons se l'acusa, hi hauria un tracte de favor en el procés de contractació d'algunes empreses.

  Anticorrupció acusa a Camps de dos delictes, d'una banda el de prevaricació i per un altre el de frau a l'administració. Per tots dos delictes se sol·licita per al que fora cap del Consell, a més dels dos anys i mig de presó, deu anys d'inhabilitació per a l'ocupació pública.

  Concretament, els fets que se li imputen daten del 2009 i estan en estreta relació amb l'actuacions dutes a terme per Álvaro Pérez – conegut popularment com ‘El Bigots’ – així com de les seues empreses. La Fiscalia l'acusa doncs d'haver beneficiat a aquestes empreses (Orange Market) a l'hora d'adjudicar l'estand que la Comunitat Valenciana va portar a la fira de turisme FITUR fa ja deu anys.

  Per la seua part l'acusació popular, que aquesta sent encapçalada pel PSOE, demana nou anys de presó per a Camps en considerar que hi ha un delicte de malversació i tràfic d'influències en la seua actuació.

  ocultar
  Anticorrupció demana dos anys i mig de presó per a Camps per la trama Gürtel
  Pujar