21 de setembre de 2020 21/9/20

Alboraia decreta dos dies de dol per l'última víctima de violència de gènere

Alboraia decreta dos dies de dol per l'última víctima de violència de gènere - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Alboraia decreta dos dies de dol per l'última víctima de violència de gènere - (foto 2)
  Alboraia decreta dos dies de dol per l'última víctima de violència de gènere - (foto 3)
  Alboraia decreta dos dies de dol per l'última víctima de violència de gènere - (foto 4)

  El municipi valencià d'Alboraia ha decretat dos dies de dol (11 i 12 de juny) per l'assassinat de Beatriz, una veïna de 29 anys que ha aparegut morta a la seua casa després de ser presumptament apunyalada a les mans del qual fora la seua parella.

  Així ho ha anunciat l'alcalde d'Alboraia, Miguel Chavarría, en un ple extraordinari celebrat aquesta vesprada en el municipi després d'una cacerolada que ha tingut lloc a les portes del consistori. A més, Chavarría ha assenyalat que demà les banderes onejaran a mitja asta i ha convocat als veïns a guardar tres minuts de silenci aquest dimarts a les 12 hores. La Generalitat Valenciana se sumarà demà al minut de silenci a les portes del Palau.

  “Volem manifestar la total repulsa del poble d'Alboraia davant la violència masclista” ha començat afirmant el primer edil durant aquest ple extraordinari, al mateix temps que ha posat de manifest la seua preocupació per una “malaltia social que s'està cobrant la vida de moltes dones, alertant-nos sobre la perillosa realitat a la qual s'enfronten les dones, només pel simple fet de ser-ho”.

  En aquest sentit, l'Ajuntament ha instat a actuar contra la violència masclista: “És impossible ignorar que la violència de gènere és real, i no solament perquè les xifres així ho demostren, si no perquè a més és una xacra que travessa a tota la societat”. Amb tot això, han realitzat una crida a les persones pròximes a les víctimes, “no podem deixar a les dones desprotegides”.

  Cal recordar que els fets pels quals s'ha convocat aquest ple extraordinari, van tindre lloc en la matinada del diumenge al dilluns moment en el qual una dona de 29 anys veïna de PortSaplaya (Alboraia) va perdre la vida – suposadament – a les mans de qui era la seua parella de fet des de fa quatre anys i que es va llevar la vida poc després precipitant-se per la finestra de l'habitatge que compartien.

  Pujar