22 d’octubre de 2020 22/10/20

Així ha sigut l'exaltació de la Fallera Major de València

Així ha sigut l'exaltació de la Fallera Major de València - (foto 1)
  Galeria de fotos
  Valencia - Fallas 2017 - Exaltación Fallera Mayor
  Valencia - Fallas 2017 - Exaltación Fallera Mayor
  MÉS FOTOS
  Així ha sigut l'exaltació de la Fallera Major de València - (foto 2)
  Així ha sigut l'exaltació de la Fallera Major de València - (foto 3)
  Així ha sigut l'exaltació de la Fallera Major de València - (foto 4)
  Així ha sigut l'exaltació de la Fallera Major de València - (foto 5)
  Així ha sigut l'exaltació de la Fallera Major de València - (foto 6)
  Així ha sigut l'exaltació de la Fallera Major de València - (foto 7)
  Així ha sigut l'exaltació de la Fallera Major de València - (foto 8)

  Una exaltació de roig toscana. Este ha sigut el color triat per la fallera major de València, Raquel Alario, per a lluir en una de les nits més especials del seu regnat. I amb un vestit d'este color ha eixit des de sa casa, amb desenes de persones esperant-la en el portal per a veure-la. També la seua Cort d'Honor que li ha rebut entre aplaudiments i al crit de 'guapa '.

  Des d'allí, Raquel Alario s'ha desplaçat fins al Palau de la Música, on ha tingut lloc la seua exaltació. A l'arribada començava l'acte protocol·lari. Les reines de les festes d'Alacant i Castelló també acudien al mateix i fins allí anaven arribant representants del món faller i polític, com l'alcalde de València, Joan Ribó, la presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello.

  També arribava la Cort d'Honor de la Fallera Major de València i, finalment, ella: En un Rolls Royce de l'any 1938 i davant de l'expectació de tots els allí presents, la màxima representant de les Falles arribava al Palau acompanyada pel president de la JCF, Pere Fuset, i per la mantenidora, Susana Gisbert.

  Representació de dansa basada en la font de la plaça de la Mare de Déu, música de la Banda Municipal de València han sigut alguns dels actes previs a la gran essència de la nit. Així, anava arribant el torn de la mantenidora, Susana Gisbert, qui actualment és fiscal portaveu de la Fiscalia Provincial de València i fiscal especialista de la Secció de Violència sobre la Dona des que es va crear.

  'El cor de Raquel és de color faller però no podia ser d'una altra manera ', exclamava Susana Gisbert, la mantenidor de l'acte: 'Enhorabona Raquel Alario, però sobretot enhorabona valencians. Tenim la millor Fallera Major possible ', concloïa Susana Gisbert qui va comptar una història durant el seu discurs sobre un ninot que no volia cremar-se.

  El color protagonista de la nit

  'Raquel tenia molt clar que volia un color fosc per al seu Espolí i després de pensar-ho, consultar-ho amb la família i donar-li moltes voltes es va decidir per un color que antigament s'utilitzava molt. Un color roig Toscana amb un punt de marró i un altre de blau que li conferixen un caràcter molt elegant ', expliquen des de Garin, els que li han teixit l'Espolí.

  'Va elegir en els metalls dos que juguen discretament amb el fons i com a curiositat el llaç del ram lateral en compte de teixir-ho en metall es va decidir en seda color or. En el ram central predominen els colors roses i blaus mentres que en el ram lateral es van utilitzar colors més tardorencs per a donar moviment de color als rams ', comenten.

  Una nit especial i que va finalitzar amb un castell de focs artificials per a felicitar, una vegada més, a Raquel Alario, Fallera Major de València.

  Pujar