21 de gener de 2020 21/1/20

Afectats de iDental denuncien a l'alcalde de València i a la Conselleria de Sanitat

Afectats de iDental denuncien a l'alcalde de València i a la Conselleria de Sanitat - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Afectats de iDental denuncien a l'alcalde de València i a la Conselleria de Sanitat - (foto 2)
  Afectats de iDental denuncien a l'alcalde de València i a la Conselleria de Sanitat - (foto 3)
  Afectats de iDental denuncien a l'alcalde de València i a la Conselleria de Sanitat - (foto 4)

  Una nova polèmica ha esguitat al cas de les clíniques iDental després que alguns dels afectats, pertanyents a l'associació Adafi, hagen interposat una denúncia contra més de 20 càrrecs públics de l'Ajuntament de València, la Conselleria de Sanitat i el Ministeri de Sanitat. Segons els afectats, les autoritats haurien omés i deixat de costat les seues responsabilitats en el cas iDental.

  Per això, ara els perjudicats per l'estafa exigeixen, a més de la investigació a l'empresa, que ja s'està duent a terme, que s'òbriga una altra investigació paral·lela en la qual s'indague en les actuacions i responsabilitats dels polítics en el cas, amb l'objectiu d'esbrinar qui havien de “salvaguardar la salut i els drets dels ciutadans i pacients d'aquestes clíniques”

  Des de la plataforma d'afectats, insisteixen que després del tancament en cadena de les clíniques sense previ avís al juny de 2018, els continuen arribant pacients “diàriament” que s'han quedat amb els tractaments a mig fer, en una situació dramàtica; ja que centenars presenten tractaments molt deficients, mala praxi, negligències, danys i lesions irreversibles, a més d'una gravíssima deterioració emocional i psicològic, que fins i tot limiten fer vida social o buscar treball amb normalitat, i en determinats casos s'estan donant intents de suïcidi.

  A més, ens expressen que els afectats s'han vist bloquejats pels crèdits vinculats de consum en finançar els seus tractaments bucodentals amb entitats financeres, i que continuen estant permanentment amenaçats i assetjats, sent inclosos hui dia en llistats de morositat. Respecte a això últim, el titular del Jutjat Central d'Instrucció número 5 de l'Audiència Nacional, va emetre al febrer de 2019 un acte que ordenava a les financeres a no reclamaren els crèdits als pacients estafats, ja que això no faria sinó "agreujar més" la seua condició de perjudicats.

  Està condició no s'està respectant en l'actualitat; “Les entitats financeres ens continuen assetjant per telèfon, fins a 5 vegades al dia, o a través de cartes o correus electrònics perquè seguim amb els pagaments d'uns tractaments deficients i inacabats”, ens afirma Antonio Rabadán, secretari de Adafi València.

  Entre aquestes entitats s'inclouen: Banc Sabadell, Evo Finance, Banc Cetelem, Pichincha, Peppers Group, BBVA o Banc Santander. D'altra banda, "L'administració pública s'ha encarregat d'avorrir als afectats insinuant que no existeix una altra solució possible a la tenim oberta en l'Audiència Nacional. Ni tan sols ens han facilitat una mínima ajuda econòmica per a aquells afectats que no tenen ni dents, ni cap pròtesis en les seues boques. Les mesures adoptades han sigut molt deficients i estan molt lluny de millorar la nostra situació, al contrari, continuem empitjorant, i per descomptat, no podem esperar anys al fet que isquen els nostres judicis. A més, aquestes mesures adoptades continuen generant confusió i desorientació entre els pacients que no saben com procedir, ni on acudir. Se senten desorientats, deambulant d'un organisme a un altre i desemparats per les administracions”, afig Rosa Horta presidenta de Adafi València.

  En la denúncia presentada davant la Fiscalia Provincial de València, a la qual hem tingut accés, s'esmenten a més d'una vintena de càrrecs públics relacionats amb Sanitat, Consum i Administració local, entre els quals cal destacar a l'Alcalde de València, Sr. Juan Ribó Canut, a la Regidora de Salut Sra. María Teresa Girau Melia, la Directora Territorial de Sanitat de València Sra. Teresa Cardona Ribes, la Consellera de Sanitat Universal i Salut Pública Sra. Ana Barceló Chico, a la Directora d'Alta Inspecció Sanitària Sra. María Victoria Garrido Manzano i fins i tot a la Ministra de Sanitat, Sra. María Luisa Carcedo Robles.

  Està denúncia s'està presentant per les diverses plataformes d'afectats d'Espanya, sent les primeres a Madrid, Oviedo, Alacant, Girona, Zaragoza i ara a València. En les pròximes dates continuaran interposant-se en totes les ciutats on IDental exercia activitat.

  ocultar
  Afectats de iDental denuncien a l'alcalde de València i a la Conselleria de Sanitat
  Pujar