26 de setembre de 2020 26/9/20

Cs adverteix de retards inassumibles en el projecte Grow Green de Benicalap

    El regidor de Cs a l'Ajuntament de València, Narciso Estellés, ha advertit de “retards inassumibles en el projecte Grow Green de Benicalap”, subvencionat amb fons europeus per valor de 897.200 euros.

    Segons el regidor de Cs, "les obres haurien d'estar executades en un màxim de deu mesos, però, en data de hui, els projectes estan només en paper". Sobre aquest tema, Estellés ha explicat que "des de la Junta de Govern Local l'any 2016, només s'han redactat els projectes, i aquests encara estan pendents de diversos informes municipals, excepte els jardins verticals que ja tenen l'aprovació d'Alcaldia”. “Encara s'han de traure a concurs l'execució de les obres, amb els mesos que això comporta, per la qual cosa dubtem molt que en tot just deu mesos es puguen complir amb els terminis promesos per l'Ajuntament”, ha matisat.

    El projecte consta de cinc accions a dur a terme en el districte de Benicalap-Ciutat Fallera, tals com la creació d'un ecosistema vertical, un bosc sostenible que compense emissions de CO2, un corredor verd-blau cap a l'àrea urbana del districte, solucions a l'estrés tèrmic i pobresa energètica i una acció creuada d'espais de col·laboració.

    Respecte a les conseqüències dels retards en el projecte, Estellés ha alertat de “l'avaluació que realitzarà la Comissió Europea el pròxim estiu” perquè, “la demora en la seua execució pot suposar una penalització financera de fins al cinc per cent de la subvenció”. “El que està succeint amb Grow Green és “una prova més de la falta de gestió de l'equip de govern amb els projectes europeus, amb l'alcalde Ribó al capdavant com a principal responsable”, ha conclòs després de recordar què “una cosa similar està ocorrent amb el programa EDUSI, del qual només s'han acabat dos dels 50 plans previstos per al barri del Cabanyal”.

    Pujar