5 de desembre de 2020 5/12/20

Un acte vandàlic està darrere de la crema de la falla Regne de València

Un acte vandàlic està darrere de la crema de la falla Regne de València - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Un acte vandàlic està darrere de la crema de la falla Regne de València - (foto 2)
  Un acte vandàlic està darrere de la crema de la falla Regne de València - (foto 3)

  Li ho ha avançat elperiodic.com a primera hora d'aquest matí: la falla Regne de València-Duc de Calàbria ha començat el dia aquest dilluns cremada. Els veïns que aquest dilluns al matí han tret el cap al balcó s'han trobat amb les cendres en el lloc que fins fa unes hores tenia al monument faller “plantat”.

  Després d'uns minuts d'incertesa en el qual no quedava clar si la crema formava part d'un protocol de la policia o bombers, finalment des de la Policia Local han confirmat a aquest digital que no ha sigut una cremà programada, de fet s'ha avisat als bombers que la falla estava cremant: "El servei ha entrat a les 6.24, es tracta de l'incendi de la falla, totalment consumida i extingida", indiquen des del cos.

  Des de la comissió han mostrat el seu disgust després de conéixer que es tractava d'un acte vandàlic: “Així ens ho han confirmat, ja que no estava programada el seu cremà oficialment per a aquesta matinada. Ens l'han arrabassada i no tocava”, han explicat en un comunicat.

  Des de la falla diuen que els inunda una tristesa profunda: “Als quals ho hagen fet, no hi ha paraula per a definir-los. Si hi ha, però no les direm. Tristesa profunda és l'única cosa que queda”.

  Pujar