elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més de 8.000 persones signen una petició en contra de la “nova mobilitat” a València

Més de 8.000 persones signen una petició en contra de la “nova mobilitat” a València
  • L'escrit també alerta que “el centre de València està cada vegada més desolat i els comerços tancant a una velocitat de vertigen”

Més de 8.000 persones han signat una petició en contra de la “nova mobilitat a València, més trànsit i tancament de comerços”, posada en marxa en la plataforma change.org per Roberto Parra i dirigida a l'Ajuntament de València.

En el seu escrit per a demanar a la gent que se sume a aquesta petició, assenyala que “al contrari que Barcelona, Madrid i altres capitals europees, València era una ciutat sense tot just problemes de trànsit ni pol·lució, en la qual podies circular sense dificultat, rebent fins i tot elogis per aquest motiu, fins que van començar els canvis de mobilitat en la passada legislatura”.

Afig que “tothom coincideix que cal donar alternatives saludables als vehicles de motor, donant entrada a uns altres com a bicicletes o patinets elèctrics, hi ha moltes maneres de fer-ho i ací s'ha decidit fer-ho per les braves, sense consultar amb ningú, i intentant eliminar al cotxe per la força, generant un problema i unes disputes entre ciutadans que eren totalment innecessàries”.

En la seua petició recull que moltes ciutats, com Sant Sebastià o Vitòria, compten amb carrils bici “sense segregar i amb l'amplària concorde a la grandària de calçada i normalment d'un solo sentit, per a evitar risc amb els vianants i aconseguir que tots circulen amb la major fluïdesa i harmonia possible (al contrari que ací on es busca la màxima grandària possible i segregar-lo a més per a restringir i complicar al cotxe)”.

Per al signant d'aquesta petició, el principal responsable d'aquesta transformació és “un activista de la bicicleta, que sembla que estiga en contínua guerra amb tothom i reconegut anti cotxe, és com si li donaren la cura d'un parc natural a un piròman, on segurament, acabaria destrossant-lo tot al seu antull”.

Segons indica, “els que usen aquest tipus de transport sostenible són joves sense vehicle propi o estrangers que venen de turisme, com s'ha pogut comprovar en aquests mesos sense col·legis, universitats i falta de turistes, els carrils bici han semblat autèntics deserts”.

En referència al carrer Colón indica que “veïns i comerciants s'han negat rotundament al fet que tanquen l'accés i lleven un altre carril, i l'Ajuntament no sols no els ha fet ni cas, si no que no se'ls ha ocorregut una altra cosa que fer-ho durant la pandèmia, amb els comerços necessitats d'afluència, amb recomanacions sanitàries d'utilitzar el transport privat i posant dos carrils d'autobús totalment innecessaris, estant totalment buits la major part del temps, no sols per la seua nul·la freqüència de pas, sinó perquè a penes hi ha línies que passen per ací i només ha servit d'excusa per a restringir, prenent per estúpida a la ciutadania una vegada més”.

En aquest escrit també s'alerta que “el centre de València està cada vegada més desolat, els comerços tancant a una velocitat de vertigen i molts veïns canviant o buscant nova residència, perquè es fa impossible accedir al barri de tota la seua vida”.

Finalment, recull que “l'única cosa que han aconseguit amb tot això és augmentar el trànsit, la pol·lució i el malestar de veïns i comerços”.

Pujar