elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més de 1.800 corredors s'inscriuen en la 5K València

Més de 1.800 corredors s'inscriuen en la 5K València
  • Els participants de la carrera eixiran dividits en tres onades especials de 30 minuts

MÉS FOTOS
Més de 1.800 corredors s'inscriuen en la 5K València - (foto 2)

El nou 5K València “demostra que a València Ciutat del Running podem i sabem fer carreres segures”. Aquesta és la conclusió principal de les intervencions dels representants de les empreses privades del running, que s'han unit per a continuar treballant i tirar avant una nova prova a la ciutat.

Aquestes intervencions han tingut lloc en la presentació del 5K València, la nova carrera que se celebra aquest diumenge 23 de maig amb la participació de 1.821 corredors, que eixiran dividits en tres onades espaiades per 30 minuts: 8:30h (666 corredors), 9:00h (666 corredors) i 9:30h (489 corredors).

Sota el lema #ValenciaVuelveACorrer i amb un ampli protocol de mesures de seguretat, els participants prendran l'eixida a partir de les 8:30h des del Passeig de l'Albereda per a gaudir d'un nou circuit ràpid i segur amb eixida i meta diferenciades.

La unió de les empreses del running

El 5K València és la primera prova impulsada per iniciativa privada després de l'aturada de carreres a València Ciutat del Running a causa de la pandèmia. D'aquesta manera, les principals empreses privades del sector han unit recursos i esforços per a posar de nou en marxa la maquinària de les carreres i fer-ho amb total seguretat.

Amb el segell organitzatiu del C. Atletisme 10K València i el suport de València Ciutat del Running i l'Ajuntament, la unió de les companyies involucrades -TopRun, 42K Running, Geiser Events, ROSTISCA Arquitectes i Cronochip-, així com el suport de professionals independents de diferents àrees, ha fet possible que els corredors tinguen l'oportunitat de tornar a gaudir d'una carrera popular.

Esforç material, humà i econòmic

Des del C. Atletisme 10K València, Álex Aparicio, ha destacat que “una de les principals motivacions per a tornar a realitzar carreres populars en asfalt ha sigut posar a València de nou en el focus demostrant que en aquesta ciutat no sols es corre molt ràpid, sinó que sabem fer les coses amb molta qualitat”. A més, “tot el que aconseguim fer abans de l'últim trimestre, redundarà en un millor resultat de les grans cites com el 10K València Ibercaja i la Mitja Marató i Marató”.

Així mateix, ha ressaltat “el tremend esforç material, humà i econòmic de totes les empreses i professionals que ens hem unit. Una prova d'aquestes característiques ronda els 50.000€ de pressupost, mentre que, a causa de les limitacions de cens, els ingressos es limiten a 20.000€ en el millor dels casos. Pel que era traure inscripcions a un preu superior a 25€ o que cadascun de nosaltres cedira recursos en favor de la realització de la prova. Un esforç que fem encantats, perquè som els primers interessats en què la normalitat s'instal·le, també en el nostre sector”.

Esdeveniment segur

Per part seua, Paco López, d'ASE Arquitectes (empresa encarregada del projecte tècnic i de seguretat amb més de 10 anys d'experiència), ha assenyalat que “tenim clar que la reactivació de les carreres ha de seguir un pla progressiu i controlat, de tal forma que continuen sense produir-se passos arrere. Això implica fer molt bé les coses. D'ací, l'elaboració d'una Gruía minuciosa que garantisca la seguretat de tots”. “A València, la Ciutat del Running, sabem i podem fer carreres segures, i aquest 5K València -sens dubte- està planificada perquè així ho siga”, afig.

Reactivar les carreres

Des de 42K Running (samarretes i dorsals), Guillermo Peñalver ha assegurat que “ha sigut molt de temps, massa, sense viure l'emoció i l'alegria de les carreres. Si per als afeccionats i els clubs ha sigut difícil, per a les empreses i els professionals que treballem amb els esdeveniments esportius ha sigut un autèntic calvari”. “Em sent orgullós de formar part de l'equip que ha impulsat el 5K València. Hem evidenciat que som un sector molt proactiu que ha demostrat que amb els protocols adequats és viable celebrar carreres segures”, ha indicat Peñalver.

Un missatge similar han llançat des de Geiser Events (producció i muntatge). “Hem conjuminat forces per a dur a terme aquest projecte que tanta il·lusió ens fa i volem que els organitzadors vegen en aquesta prova una mostra de viabilitat per a posar en marxa, de nou, els esdeveniments esportius de manera segura”.

Inscripcions i cronometratge

Abraham Serra, fundador de l'empresa cronometradora Cronochip, s'ha mostrat il·lusionat pel projecte i ha destacat els seus més de 16 anys d'experiència que ara posen a la disposició del 5K València. “Cronometrem moltes de les proves més importants d'Espanya. Hem aprofitat tot aquest coneixement per a desenvolupar el sistema de cronometratge perfecte. La nostra tecnologia s'usa en més de 30 països i tenim un creixement anual del 60% (abans de la pandèmia)”.

Finalment, des de la plataforma d'inscripcions TopRun, Andrés Ángel ha assenyalat que “teníem moltes ganes de tornar. Encara que ens hem anat adaptant i fent el que podíem, l'emoció i el treball que comporta una carrera popular es tirava molt de menys. És un orgull formar part d'aquest equip”.

Pujar