Castellano

El valencià Toni Montoya, campió europeu de la Copa Bridgestone de motociclisme

• El burrianense fa doblet i es porta també el campionat nacional per a pilots discapacitats

El pilot borrianenc Toni Montoya ha fet doblet aquest cap de setmana, en el qual ha aconseguit alçar-se com a campió europeu tant en el campionat nacional com en la copa europea per a pilots amb discapacitats.

Amb aquest últim triomf en Jerez Montoya ja és el campió de l'European Bridgestone Handy Cup de la temporada 2022, després de diversos anys darrere d'ella. I és que cal recordar que en la temporada passada va tocar la copa amb els dits en quedar en segona posició.

A més, per tercer any consecutiu Montoya ha aconseguit ser el més ràpid en el campionat nacional, l'Handy ESBK 600cc.

Així les coses, Montoya s'alça en 2022 com a tricampió consecutiu de l'Handy ESBK d'Espanya i campió d'Europa per primera vegada amb l'Handy Bridgestone Cup, dues carreres per a pilots que pateixen una discapacitat.

Montoya pateix displàsia de maluc de naixement, una afecció que li produeix coixesa i que va destruint el seu maluc a poc a poc. La displàsia no li permet ni obrir les cames ni inclinar-se sobre la moto, però competeix al màxim nivell en aquestes categories. I és que, encara que pel carrer camine ajudat per dues crosses, sobre l'asfalt vola.

Una doble victòria aconseguida en el circuit andalús, on va quedar en primera posició en les classificacions de les motos de 600cc, ja que cal recordar que en aquest campionat competeixen conjuntament amb les de 1.000 centímetres cúbics.

En la primera de les carreres va eixir en la setena posició, encara que amb el pas dels minuts va aconseguir avançar fins i tot a les motos de 1.000 cc i aconseguint els mateixos temps que ells. Tota una gesta amb la qual va aconseguir quedar amb un veloç temps d'1.53.

En la segona carrera, per part seua, el burrianense va patir una caiguda en intentar avançar a una moto de 1.000 cc, un contratemps que no li va impedir guanyar el campionat, ja que en aqueix moment ja era oficialment el campió europeu de 600cc en la categoria de menor discapacitat.

“Ha sigut una temporada on hi ha hagut una mescla de sentiments, en la qual hem superat sempre els dubtes, les complicacions i els nervis”, explica content el pilot, que ha volgut agrair al seu equip de Màxima Moto el suport rebut.

També ha tingut paraules per al seu assistent Sergio Asensio, “gràcies al qual he pogut aconseguir els dos títols aquesta temporada”.

“Mai vaig imaginar poder arribar córrer igual de ràpid que qualsevol altre pilot amb la meua limitació”, explica Montoya, que assegura que “no es pot explicar la força que et dóna fer el que més t'agrada”.

“Han sigut moltes hores dedicades a la meua passió i als meus somnis per a aconseguir la nostra meta i continuarem treballant per a continuar superant-nos per al 2023”, ha afirmat.