5 de desembre de 2020 5/12/20

València i Castelló, en alerta taronja per fortes tempestes

València i Castelló, en alerta taronja per fortes tempestes - (foto 1)
  • Totes dues províncies esperen fortes tempestes amb calamarsa per a aquest diumenge

L'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha activat aquest diumenge l'avís taronja per fortes tempestes a les províncies de València i Castelló. Totes dues províncies esperen superar els 40 mm per hora amb probabilitat de calamarsa al llarg de la jornada.

Així, segons apunten des d'AEMET, els ruixats i tempestes podrien ser localment fortes preferentment en la meitat nord, i especialment a l'interior de la província de Castelló. En canvi, a Alacant s'espera que aquestes precipitacions siguen de caràcter feble i ocasional.

Amb això, l'últim dia de la setmana estarà marcat pels cels nuvolosos i coberts i per vent variable en les zones del litoral i fluix en les zones de l'interior.

La situació s'espera que continue durant l'arrancada de setmana. Per al dilluns s'esperen tempestes localment fortes i persistents, sobretot en la segona meitat del dia i en la meitat sud de la Comunitat Valenciana.

Referent a les temperatures, de mitjana i per províncies s'esperen els següents valors: a València màximes de 26 graus i mínimes de 19; a Castelló 26 graus de màxima i 18 de mínima; i a Alacant s'aconseguiran els 30 graus i les mínimes seran de 19 graus.

Pujar