elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La vacunació massiva arranca a la Comunitat, pendent de l'arribada de dosi

La vacunació massiva arranca a la Comunitat, pendent de l'arribada de dosi
  • El president Ximo Puig reconeix que depenem absolutament de l'subministrament i no descarta tancar els vacunódromos si no hi ha prou vacunes

Arrenca la vacunació massiva a la Comunitat Valenciana amb quatre grans vacunódromos en les tres províncies: La Ciutat dels Arts i els Ciències de València, la Ciutat de la Llum d'Alacant, la Institució Firal Alacantina (IFA) d'Elx i l'Auditori i Palau de Congressos de Castelló, a més d'altres 18 punts habilitats i 48 de proximitat per apropar la vacunació a la població.

Aquesta setmana està previst que s'administren més de 185.000 dosis de la vacuna, de les quals han arribat ja més de 125.000 dosis de Pfizer aquest dilluns al matí, tal com ha informat Delegació de Govern. Aquesta remesa es va a distribuir a Alacant, València i Castelló custodiades per les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, confirmen aquestes mateixes fonts.

L'objectiu és vacunar 179.000 persones aquesta setmana i el grup que més vacunes va rebre és el d'entre 70 i 79 anys, més de 120.000 persones.

Cal destacar que, segons les últimes dades de la Conselleria de Sanitat, la Comunitat Valenciana ha administrat un total de 1.240.263 dosis de la vacuna contra el coronavirus. Per províncies, 145.747 a Castelló, 448.230 a Alacant i 646.286 a València. Han rebut les dues dosis 305.576 persones.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, explicava aquest dissabte que els centres vacunals van a funcionar mentre arriben suficients vacunes: "Si en un moment determinat cal tancar-los perquè no tenim prou dosi ja que es tancaran, com si cal ampliar-los".

El president posava l'exemple de la Ciutat dels Arts i els Ciències, en la qual hi ha vint taules que poden ampliar-se fins a trenta: "Anem a jugar amb la màxima flexibilitat perquè depenem absolutament de l'subministrament i el que intentem és adaptar-nos d'una manera flexible ".

La Generalitat té l'esperança que "en les pròximes setmanes" es prenga una decisió sobre la vacunació amb Janssen i també sobre els grups d'edat que poden vacunar amb AstraZeneca: "És una planificació que anem actualitzant en funció del subministrament". En qualsevol cas, insistia el president, "no hi ha una disminució gran" de les dosis, tot i que el repartiment sí que és menor del que consideren necessari.

Pujar