18 de setembre de 2020 18/9/20

Unides Podem rebutja usar cotxes oficials i limita el salari de els seus diputats en Les Corts

Unides Podem rebutja usar cotxes oficials i limita el salari de els seus diputats en Les Corts - (foto 1)

  Les diputades i els diputats de Unides Podem han limitat els salaris que perceben de les Corts Valencianes segons les directrius de les respectives formacions que integren la coalició i han renunciat així mateix a varis dels privilegis que la Cambra els atorga.

  En aquest sentit, han declinat fer ús de la targeta Via-T per a les autopistes i han rebutjat disposar de forma permanent de cotxes oficials i xofers, tant en el cas de la representant en la Mesa, la secretària segona Cristina Cabedo --que resideix a Castelló-- com del síndic portaveu, Rubén Martínez Dalmau, que és diputat per Alacant.

  Igualment, les diputades i els diputats de Podem han rebutjat l'assegurança de vida que ofereix les Corts als parlamentaris, acceptant únicament el d'accidents, a causa dels freqüents desplaçaments per carretera que realitzen els parlamentaris i parlamentàries en el marc del seu treball habitual.

  Paral·lelament, les diputades i els diputats per la circumscripció de València han renunciat a l'ús del pàrquing.

  Totes les diputades i els diputats de Podem percebran la mateixa quantitat, inclosos el síndic, els portaveus adjunts i la secretària primera de la Mesa. Així, percebran en les seues nòmines el sou establit per la Mesa i la diferència fins als tres SMI es destinarà a les activitats de l'organització i a sufragar projectes d'índole social.

  Unides Podem també ha aconseguit que tots els grups parlamentaris donen suport a la reducció de 15 a 11 en el nombre de diputats i diputades que integren les comissions de les Corts, la qual cosa també suposarà un estalvi a les arques de la institució pública, al mateix temps que es garanteix la proporcionalitat amb la presència de sis grups parlamentaris en Les Corts en aquesta X Legislatura.

  El síndic de Unides Podem, Rubén Martínez Dalmau, ha assenyalat que «per a fer política no és necessari tindre aquest tipus de privilegis, volem construir condicions pròximes a la ciutadania i a la resta de treballadors i treballadores; és un compromís que ja es va assumir en 2015 i es manté», ha afirmat.

  Així mateix, ha afegit que l'objectiu de renunciar a aquestes prebendes és «aconseguir unes institucions que no servisquen per a la consolidació de privilegis de la classe política, així com augmentar la transparència».

  Pujar