elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Unides Podem Esquerra Unida reclama una solució política per a la temporalitat dels bombers forestals

    Unides Podem Esquerra Unida ha reclamat una solució política al conflicte laboral dels bombers forestales, que la setmana passada van iniciar unes jornades de vaga convocades per les seccions sindicals del servei de Bombers Forestals de la Generalitat Valenciana CGT, SPPLB, STAS i UGT juntament amb el Col·lectiu de Bombers Forestals en Frau de Llei.

    La síndica de Unides Podem, Pilar Lima, i les portaveus de Medi Ambient d'aqueixa coalició, Beatriu Gascó, i de Justícia, Irene Gómez, s'han reunit aquesta setmana amb representants d'aquest col·lectiu per a escoltar les demandes que els han portat a la vaga: estabilitat de les places, la seua transformació en règim fix i que es complisquen les promeses per part de la Conselleria de Justícia.

    Gascó ha recordat que la subrogació d'aquests treballadors en l'empresa pública SGISE no ha solucionat el problema d'estabilitat i de fet els ha portat a una situació de greuge comparatiu entre treballadors/as de la mateixa empresa, “perquè havent superat convocatòries seguint processos d'igualtat, mèrit, capacitat i publicitat en TRAGSA, es van veure forçats a denunciar de manera individual i mentre a uns no se'ls reconeix el dret a l'estabilitat laboral, uns altres han consolidat la seua plaça”.

    El col·lectiu reclama que els bombers que estan treballant i que han passat subrogats a la SGISE es queden, la transformació dels contractes a la forma adequada per a obtindre la fixesa indefinida o discontínua en cada cas particular i rapidesa en la resolució del conflicte, és a dir, una solució amb dictamen abans del 31 d'agost del 2021.

    Els sindicats convocants tenen com a principal punt reivindicatiu, el reconeixement com a indefinits del personal que ara mateix es troba amb contractes d'obra i servei o fixos discontinus. Es calcula que quasi un 30% de la plantilla de la Societat Valenciana de Gestió Integral dels Serveis d'Emergències (SGISE) –entre 250 i 300 persones- estan ara mateix en aquesta situació.

    També deslliguen la seua situació de la del conjunt d'interins de les diferents administracions en frau de llei per incomplir les directives europees sobre temporalitat, perquè en el seu cas han passat per processos selectius i ocupen places estructurals.

    Gascó ha recordat també que "en un context de crisi climàtica com el que vivim és imperatiu no sols posar tots els recursos possibles en la lluita contra els incendis a través de les unitats de prevenció i d'extinció, sinó també dotar a les plantilles que es juguen la vida apagant incendis forestals de la màxima professionalitat i estabilitat. Per això sempre hem defensat la necessitat que aqueixes unitats formen part directament de l'administració i no siguen externalitzades per ser un servei essencial de l'administració".

    Per part seua, la síndica de Unides Podem, Pilar Lima, ha reclamat una solució política per a aquesta situació, ja que considera que el marc legal “està esgotat” i ha recordat que Podem es va abstindre la legislatura passada en la votació del decret de creació de la SGISE “perquè considerem que el correcte és que passen a ser treballadors directes de l'administració pública”.

    Pujar