elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Unides Podem adverteix que el PATSECOVA no s'ha de modificar per la pressió dels lobbies

Unides Podem adverteix que el PATSECOVA no s'ha de modificar per la pressió dels lobbies

  El portaveu d'Economia del grup parlamentari de Unides Podem, Ferran Martínez, ha advertit que qualsevol modificació que vulga incloure's en el del Pla d'Acció Territorial Sectorial del Comerç (PATSECOVA) “ha de ser objecte de diàleg, negociació i acord amb els agents socials i econòmics que han format part del procés d'elaboració del pla” i no obeir a la pressió dels lobbies, en aquest cas, dels representants dels supermercats.

  El diputat s'ha referit a la modificació que, segons han publicat els mitjans de comunicació, s'introduirà per a incorporar l'acord amb els supermercats, augmentant de 1.000 a 1.751 els metres quadrats en els quals no s'inclouen espais aparcaments, zones de pas o caixes, “amb la qual cosa estem parlant de superfícies molt grans, que poden saltar-se aquestes restriccions i poden situar-se fora dels nuclis urbans”.

  Martínez ha destacat que UP “aposta per mantindre el PATSECOVA tal com s'ha aprovat, perquè les modificacions que es plantegen provocarien que aquest pla quedara desdibuixat i seria una oportunitat perduda per a regular un model comercial que beneficie al xicotet comerç i no aboque als nostres municipis a un model de grans superfícies fora dels nuclis urbans”.

  El portaveu s'ha reunit hui amb representants d'Unió Gremial per a analitzar l'aprovació d'aquest pla, l'objecte del qual, ha recordat el diputat, “és limitar l'expansió de les grans superfícies comercials per a minimitzar el mal sobre el xicotet comerç i en el medi ambient”.

  Martínez ha recordat que aquest pla, al qual el Consell li va donar llum verda el mes de desembre passat, “hauria d'haver-se aprovat ja en la legislatura anterior i no es va fer. La seua llarga tramitació ha vingut acompanyada de llargues negociacions”.

  El PATSECOVA, ha lamentat, “arriba tard” i aquest retard, ha advertit, “en bona part és producte de les pressions que s'han exercit per part de determinats lobbies”.

  En aquest sentit, ha assenyalat que “no pot ser que per a elaborar el PATSECOVA hi haja hagut un procés enormement llarg, en el qual multitud d'agents socials s'han involucrat en la negociació i que ara que aquest procés ha conclòs, algun empresari telefone a algun representant del Consell i paralitze el projecte”.

  Amb aquesta reunió, el grup parlamentari inicia una ronda de contactes amb agents socials i econòmics per a valorar l'aprovació d'aquest pla.

  Pujar