Castellano

Cs denuncia que el Consell no ha realitzat cap seguiment amb la concessionària de Torrevieja des de juliol de 2017

Cs denuncia que el Consell no ha realitzat cap seguiment amb la concessionària de Torrevieja des de juliol de 2017
  • María Quiles lamenta que al tripartit “no li interesse conéixer la gestió de l'Hospital” i insisteix a “retardar la seua reversió almenys un any”

Ciutadans (Cs) en Les Corts valencianes ha denunciat que el Consell porta sense mantindre les reunions de seguiment amb la concessionària de l'Hospital de Torrevieja des de fa tres anys i mig. En concret, tal com ha revelat la diputada María Quiles després d'una resposta rebuda per part de la Conselleria de Transparència, “no hi ha constància ni actes de trobades des de juliol de 2017”.

“Quan un departament de Salut es gestiona via concessió, han de celebrar-se reunions de la comissió mixta, composta per representants de l'empresa concessionària i de la Conselleria de Sanitat, per a valorar la gestió del centre, possible presa de decisions, així com qualsevol altre aspecte relacionat amb el servei sanitari que es presta”, ha explicat Quiles.

“Es tracta, al cap i a la fi, d'un òrgan de control rutinari, que, en el cas de Torrevieja, sembla no interessar al Consell, ja que no consta que s'hagen celebrat aquestes reunions i, si s'han celebrat, no existeix cap informació sobre elles”, ha afegit. Per a la parlamentària, és “molt preocupant el desistiment de funcions de l'Administració, que porta a sospitar que aquest descontrol s'està produint també en altres hospitals valencians”.

A més, segons Quiles, “el més greu és que aquests fets demostren, una vegada més, que el tripartit no té en compte criteris objectius per a la reversió de les concessions hospitalàries, sinó que ho fan per pur sectarisme i motius ideològics”. “Només els interessa el que políticament els siga més convenient a cada moment, però sense tindre en compte el benestar ni les necessitats dels usuaris”, ha manifestat després d'assegurar que “d'una altra manera, no s'entén que, a la meitat d'una pandèmia, pretenguen revertir un servei sanitari que compta amb resultats absolutament favorables de la pròpia Sindicatura de Comptes”.

De fet, el síndic de Cs en Les Corts, Toni Cantó, ja ha demanat al Consell que ajorne almenys un any la reversió d'aquest Departament de Salut perquè, “en una situació com l'actual, és fonamental comptar amb totes les infraestructures i professionals necessaris, i no crear encara més caos administratiu per mers prejudicis”.

Pujar