27 de maig de 2020 27/5/20

El Voluntariat pel Valencià de Torrent tanca la seua tretzena edició

El Voluntariat pel Valencià de Torrent tanca la seua tretzena edició - (foto 1)

  El Voluntariat pel Valencià de Torrent ha finalitzat l'edició 2017-2018, amb un acte al Museu Comarcal de l'Horta Sud. Torrent, una de les primeres ciutats que se sumà a esta iniciativa d'Escola Valenciana, ha arribat enguany a l'edició número tretze. La cloenda de cada edició sempre vol ser un acte de reconeixement i agraïment a la tasca que fan tant els voluntaris com els aprenents de les parelles lingüístiques.

  Enguany per a l'acte de cloenda, en què participaren les regidores d'Educació i Dinamització Lingüística, Patricia Sáez, i la d'Urbanisme, Inma Amat, i el regidor d'Atenció a les Persones, Paco Carbonell, des de l'Oficina de Promoció i Ús del Valencià s'ha volgut fer coincidir amb l'última sessió del club de lectura que té el Voluntariat de Torrent, en què han compartit impressions al voltant del poemari Amb línies vives, del poeta Berna Blanch, present en l'acte. El poemari, en paraules del seu autor, reflexiona sobre "el pas del temps, la fusió amb l'entorn, el sentit de l'existència, la bellesa omnipresent i la paraula com a camí".

  El club de lectura es creà en la desena edició del Voluntariat. Al llarg del curs es fan tres sessions en què es tria un llibre en valencià que l'Oficina regala als membres, els quals després fan una tertúlia per a xarrar sobre l'obra, si és possible, amb la participació de l'autor o l'autora.

  Des de la posada en marxa d'esta proposta a Torrent que es remunta a l'any 2005, entre 30 i 40 parelles lingüístiques han treballat juntes cada any per a aprendre i millorar amb el valencià, a través de l'Oficina de Promoció i Ús del Valencià.

  Els interessats a participar en el voluntariat lingüístic poden posar-se en contacte amb l'Oficina de Promoció i Ús del Valencià a través del correu electrònic usvalencia@torrent.es

  Pujar