elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Veins de Torrent descobreixen la Peregrinació de les Useres

Veins de Torrent descobreixen la Peregrinació de les Useres
  MÉS FOTOS
  Veins de Torrent descobreixen la Peregrinació de les Useres - (foto 2)
  Veins de Torrent descobreixen la Peregrinació de les Useres - (foto 3)
  Veins de Torrent descobreixen la Peregrinació de les Useres - (foto 4)

  Amb motiu de la commemoració de l'atorgament de la Carta de Poblament de Torrent a les primeres famílies pobladores després de la conquesta de Jaume I, la Delegació de Cultura i Turisme de l'Ajuntament està organitzant un cicle d'excursions i visites guiades a les rutes hospitaleres, per tal de conéixer el patrimoni que parla dels orígens de la ciutat. L'any 2016 es va encetar amb visites al Castell de Montesa, a l'església de Sant Nicolau i al conjunt històric de Sant Joan de l'Hospital a València. Davant la bona acollida que està tenint esta programació, dissabte passat tingué lloc l'excursió al Santuari de Sant Joan de Penyagolosa, que coincidix amb el dia en què arribaren al santuari els pelegrins de les Useres.

  Els participants d'esta activitat cultural van veure el santuari, que és un lloc de visita imprescindible per a qualsevol valencià, ja que és una peça clau de la història. Este santuari pertany a l'orde de l'Hospital i continua mantenint l'enigma i el misteri dels llocs sagrats construïts en zones de muntanya. Allí, el control del territori era fonamental, perquè estos llocs servien de base a la repoblació amb famílies cristianes i els garantien la protecció. Al llarg de l'any passat es van organitzar diferents visites, com ara al Castell de Montesa i a l'església de Sant Nicolau.

  A més, van gaudir d'una processó carregada de misticisme, història i tradició amb un component espiritual que va més enllà de la religió. Després de veure eixir els pelegrins del santuari, els assistents es van desplaçar a Vistabella del Maestrat, on visitaren els carrers i l'església del poble més alt de tota la Comunitat Valenciana. La propera eixida prevista preveu la visita al Castell de Cullera.

  Pujar