elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Torrent millorarà el Camí Real i construirà un nou centre de Salut

Torrent millorarà el Camí Real i construirà un nou centre de Salut
  • Una trentena d'empreses s'han presentat per al projecte de remodelació urbana de l'antiga carretera comarcal CV-405

MÉS FOTOS
Torrent millorarà el Camí Real i construirà un nou centre de Salut  - (foto 2)

Una trentena d'empreses s'han presentat per a remodelar el carrer Camí Real i el seu entorn. Una obra de quasi dos milions d'euros i que contemplen la millora de l'antiga carretera comarcal CV-405 per a prioritzar les àrees per als vianants i integrar en la zona en el teixit urbà.

Així, un total de 36 empreses aspiren a executar aquest projecte, que forma part tant del pla de Millores 2018-2019 de Torrent com de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat de Torrent, EDUSI Torrent 2015-2025. Així ho han explicat des del consistori en l'habitual desdejuni amb els mitjans que celebra l'alcalde de Torrent, Jesús Ros, bimensualment.

Per al regidor de Gestió de Recursos i Modernització, Andrés Campos, ha assenyalat que gràcies a aquestes actuacions "aquesta zona es convertirà en un espai amable amb les persones com a protagonistes".

Un altre dels temes abordats durant el desdejuni informatiu ha sigut el futur del Centre de Salut de Torrent, per al qual s'han obert ja els sobres amb les propostes. Aquest nou centre pretén descongestionar el mapa sanitari en la ciutat, implantant un en el barri Parc Central "i donar així resposta a la necessitat dels veïns", ha explicat l'alcalde.

La construcció d'aquest centre suposarà poder donar respir al centre de Pintor Ribera en uns 10.000 pacients -té actualment uns 40.000- i del Vedat en altres 2.000 -que compta amb uns 10.000 pacients-.

Compte arrere per a les festes

Però si hi ha hagut un tema que ha copat gran part del desdejuni amb els mitjans ha sigut sens dubte l'III Trofeu Pilota Ciutat de Torrent. Aquest dimecres s'ha presentat l'esdeveniment, tot un referent que reuneix a pilotaris de gran tradició i que té sempre un gran acolliment: "És un orgull veure com hem de penjar l'aforament de complet i esperem repetir també enguany", ha assegurat la regidora d'Esports, Nadia Marín.

La primera semifinal serà el dijous 19 de juliol, en la qual s'enfrontaran Soro III i Santi contra Puchol II i Nacho. La segona semifinal, dissabte 21 de juliol, reunirà a Pere Roc II i Jesús, que jugaran contra Francès, Féliz i Tomàs II. Amb els vencedors d'ambdues partides se celebrarà la Gran final el dissabte 28 de juliol. Les entrades de les semifinals tenen un preu de 5€ cadascuna, i la final 8€.

S'ha creat un pack per a les persones que desitgen assistir a totes les partides, que té com a preu 10€. El 50% dels beneficis aniran destinats per a les associacions ADAT, Col·lectiu Soterranya i ASIDIT, atorgant al campionat un caràcter solidari.

Especialment entranyable ha sigut la presència en la roda de premsa de Natalio, un personatge fonamental en la supervivència del trinquet de Torrent: "La ciutat li deu molt a aquest esportista". Natalio, natural d'Albacete, és veí de Torrent i ha jugat amb cinc generacions de pilota.

Pujar